Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 13:08

Ducati Diavel - Η ιστορία του

 

 The story

 Πίσω από κάθε καινούριο παιχνίδι, κρύβεται μία ιστορία. Και το Diavel, σαν μεγάλο παιχνίδι, δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δική του. Παρά το ότι μόλις πρόσφατα “ξέφυγε” η πρώτη επίσημη φωτογραφία του ως teaser, έχουμε δει φωτογραφίες του να κυκλοφορούν στο internet εδώ και καιρό.

Ξεκίνησε πριν δύο χρόνια ως το project 083 προκειμένου να εισχωρήσει στην δύσκολη αμερικάνικη αγορά. Στόχος, να χτυπήσει την Harley Davidson και να αποσπάσει ένα μερίδιο αγοράς από αυτήν. Κινητήρα V 2 άλλωστε θα χρησιμοποιούσε και αυτό, αλλά όχι με ίδια τεχνολογία, όπως έχει η Ducati. Στα μέσα του 2009 ήταν έτοιμο ένα πρωτότυπο που έφερνε πολύ στο Harley V Rod, ως δημιούργημα του Roland Sands. O Sands είναι σχεδιαστής που δημιουργεί πάνω σε ήδη υπάρχουσες μοτοσυκλέτες παραγωγής, μετατρέποντάς τις σε custom για τον κάθε αναβάτη. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει και από την αρχή μοντέλα, custom, café racers, street, super motard, σε πολύ γνωστούς ηθοποιούς, όπως τελευταία έκανε και με τον Mickey Rourke.

Το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε κυκλοφόρησε το 2009 και είχε ως στόχο να ταράξει τα νερά στην Αμερική και να δει τις αντιδράσεις του κοινού. Μέχρι την επίσημη παρουσίασή του στο Μιλάνο, στις αρχές του επόμενου μήνα, άλλαξαν πολλά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα, ο στόχος, που φαίνεται να είναι πλέον το νέο Yamaha V Max 1700. Αν και η διαφορά τους θα βρίσκεται στα 500 κυβικά, 100 + κιλά και 50 περίπου άλογα, φαίνεται πως το Ducati Diavel διαθέτει άλλα όπλα. Θα ζυγίζει 207 κιλά και με τα 12,1 χιλιόγραμμα ροπής, σκοπεύει να χτυπήσει την αναλογία κιλών ανά ίππο. Ο κινητήρας του προέρχεται από το Multistrada 1200 και είναι ο γνωστός νέος Testastreta. Αυτός αποδίδει 150 ίππους και έχει περισσότερη δύναμη μέχρι τις 6.500 σ.α.λ. από τον κινητήρα του 1198. Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με την Ducati, γιατί η μείωση της περιεχόμενης γωνίας των βαλβίδων, από τις 41 μοίρες στις 11, επιτρέπει καλύτερη ροή καυσίμου και οικονομία, σε αυτές τις στροφές. Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα βελτιωθεί η απόδοσή του. Θα διαθέτει και αυτός τρεις επιλογές για την χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής ανάφλεξης, έτσι ώστε να έρχεται εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού, στα μέτρα κάθε αναβάτη.

Με την γωνία κάστερ να βρίσκεται στις 40 μοίρες, φαίνεται πως η Ducati σχεδίασε ένα power cruiser με στόχο να είναι σταθερό σε ευθείες. Χρησιμοποιεί πλαίσιο με σχεδίαση trellis, όπως τα υπόλοιπα Ducati, διαθέτει traction control και ride by wire για την επικοινωνία του δεξιού γκριπ με την τροφοδοσία. Ωστόσο, εντύπωση προκαλούν οι χυτές δαγκάνες της Brembo αλλά και το αρκετά φαρδύ πίσω ελαστικό των 200mm.
Το ψαλίδι του είναι μονόμπρατσο και θηριώδες, παρά το ότι στα αρχικά σχέδια υπήρχε κανονικό, διπλό ψαλίδι.

Η εταιρία ωστόσο έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα του ονόματος για την μοτοσυκλέτα, τον απαραίτητο ρουχισμό και τα αξεσουάρ του, μέχρι και τα ρολόγια, που θα ονομάζονται όλα, Diavel.

Πηγές: Ducatinewstoday.com, motoblog.it, ducati.ms, motorcyclenews.com


Το πρωτότυπο από τον Roland Sands

Οι πρώτες εικόνες

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Multistrada Biuta - Από τον Carlo Roscio Ducati Diavel 2011 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube