.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 10:17

Ducati Multistrada Biuta - Από τον Carlo Roscio

 

 

Μετάλλαξη

 

 


Βλέποντας το Biuta είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψεις ότι προήλθε από ένα Ducati Multistrada. Το μόνο που το θυμίζει βέβαια είναι ο αερόψυκτος κινητήρας των 1000 κυβικών, μιας και η μοτοσυκλέτα ήταν μία Multistrada 1000 DS του 2003, και τίποτε άλλο. Το πλαίσιο έχει δεχθεί αλλαγές τόσο οπτικά όσο και στην πράξη, αλλά όλο το look της μοτοσυκλέτας έχει γίνει streetfighter. Θα λέγαμε ότι και από το ρεζερβουάρ και από την ουρά μπορείς να καταλάβεις λίγα πράγματα για την αληθινή ταυτότητα του μοντέλου, αλλά και πάλι πρέπει να είσαι παρατηρητικός.

Δύο χρόνια εξέλιξης

Το Biuta είναι έργο του Carlo Roscio και του αδελφού του οι οποίοι ξόδεψαν περισσότερα από δύο χρόνια προκειμένου να μεταλλάξουν την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, στην γειτονική Ιταλία, στην Pavia.
Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι κορυφαία, και οι αναρτήσεις της Ohlins υπήρχαν ήδη από την νορμάλ έκδοση.
Οι τροχοί είναι της Markesini, τα μπροστινά φρένα αφορούν δίσκους χωρίς τρύπες και εξαπίστονες δαγκάνες της Beringer, από την οποία προέρχονται και οι τρόμπες φρένων και συμπλέκτη. Τα τιμόνια είναι νέα, κλιπ ον σχεδιασμένα για όρθια οδήγηση ενώ εντύπωση προκαλεί η χειροποίητη εξάτμιση της Zar με τους πανέμορφους σωλήνες εξαγωγής. Το ψυγείο λαδιού έχει μετακομίσει στο πλάι, στον κινητήρα έχει μπει ξηρός συμπλέκτης της Ducati Performance αλλά και τάπες και βίδες από ergal. Την παράσταση κλέβει το carbon τελείωμα της ουράς που φιλοξενεί φωτιστικά σώματα τύπου led αλλά και πολύ μικρά led φλας τα οποία βρίσκονται έντεχνα κρυμμένα μέσα σε σωληνάκια. Το νέο Multistrada Biuta είναι η άποψη του Carlo Roscio το οποίο με το νέο φανάρι και το τελείως νέο look θα μπορούσαμε άνετα να ασπαστούμε και να κατασκευάσουμε (αν είχαμε δύο χρόνια και τα απαραίτητα χρήματα φυσικά…)!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 10:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Diavel - Η ιστορία του Ducati Multistrada 1200 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon