.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 11:25

TVS X 2024 – To ηλεκτρικό scooter με... παιχνίδια στην TFT οθόνη!

Σίγουρα ένα από τα ομορφότερα ηλεκτρικά scooters που έχουμε δει, αλλά... ποιος χρειάζεται παιχνίδια στην οθόνη του δικύκλου του; 

Η TVS είναι μια γνωστή μάρκα κατασκευής ηλεκτρικών scooters από την Ινδία, η οποία είναι γνωστή και για την συνεργασία της με την BMW – κατασκευάζει τα μοντέλα των 310 κ.εκ.. Το μοντέλο που βλέπουμε εδώ, είναι το νέο ηλεκτρικό scooter «X», ένα μοντέλο με έντονα σπορ σχεδίαση  που ξεφεύγει από τις «συντηρητικές» νόρμες, που βλέπουμε σε αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα.

Το μοντέλο φέρει κεντρικό πλαίσιο αλουμινίου, που θυμίζει κατασκευή διπλής δοκού σπορ μοτοσυκλέτας, με την μπαταρία στο κέντρο της κατασκευής για την βέλτιστη κατανομή του βάρους μεταξύ των αξόνων. Όπως βλέπουμε και από την ανάλογη εικόνα, ο ηλεκτροκινητήρας φαίνεται να τοποθετείται πίσω από την μπαταρία, ενώ η διάταξη μετάδοσης της κίνησης στον πίσω τροχό θυμίζει συμβατικό scooter. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, ανακοινώνεται στους 15 ίππους ως μέγιστη στιγμιαία ισχύ, με την μέγιστη συνεχόμενη ισχύ να ανέρχεται στους 9,5 ίππους. Έτσι, το X είναι κατάλληλο για οδήγηση και από κατόχους διπλωμάτων Α1 και αυτοκινήτου –αν φυσικά έρθει ποτέ Ευρώπη…

Το μοντέλο ανακοινώνεται με τελική ταχύτητα στα 105 χιλιόμετρα την ώρα, με την αυτονομία του να φτάνει τα 140 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Με τον βασικό φορτιστή (όχι ταχείας φορτίσεως, δηλαδή), το μοντέλο μπορεί να γεμίσει την μπαταρία του σε 4 ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία. Εντυπωσιάζει η χρήση μιας τεράστιας οθόνης TFT 10,25 ιντσών (!!!) στο μοντέλο, στην οποία μπορείς να απεικονίσεις πλοήγηση, λειτουργία πολυμέσων-μουσικής, ακόμα και… παιχνίδια (τι άλλο θα δούμε)!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 11:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon