.
Κατηγορία Kove
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 14:00

EICMA 2022 – Kove 450 Rally – Από την Κίνα στο «Dakar»

H παρουσία της Kove στη φετινή EICMA οπωσδήποτε δεν πέρασε απαρατήρητη, ειδικά εξαιτίας μοτοσυκλετών σαν την 450 Rally.

Μετά την 800X, την adventure με το δικύλινδρο κινητήρα και το 400RR, υπάρχει ακόμα μια μοτοσυκλέτα που τράβηξε τα βλέμματα. Το 450 Rally συνδέεται με τους αγώνες που «προδίδει» το όνομα του, το οποίο μάλιστα θα συμμετάσχει στο Ντακάρ του 2023 με τρεις Κινέζους οδηγούς που επιλέχθηκαν μετά από μια μακρά και δύσκολη διαδρομή που συμμετείχαν 250 οδηγοί. Ο πρώτος στόχος είναι να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού.

Το ενδιαφέρον με αυτό το Kove είναι ότι τα περισσότερα εξαρτήματα παράγονται στην Κίνα, μεταξύ των δύο εργοστασίων στο Chongqing και στο Chengdu: ο κινητήρας, το πλαίσιο, ακόμη και η ανάρτηση σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εκεί, με την ομάδα ανάπτυξης να αντιπροσωπεύει το 25% του προσωπικού. Ο ιδρυτής της Kove, Zhang Xue είναι ένας ιδιαίτερος μάλλον χαρακτήρας που παρουσιάζεται ως οδηγός και μηχανικός πριν γίνει επιχειρηματίας. Το πάθος του για τις εκτός δρόμου διαδρομές τον οδηγεί να δοκιμάσει αυτό που κανείς δεν είχε κάνει πριν: να αγωνιστεί το Dakar με ένα κινέζικο προϊόν με τη φιλοδοξία να το διαθέσει στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

kove_450_rally_2.jpg

Το 450 Rally χρησιμοποιεί ειδικό περιμετρικό ατσάλινο πλαίσιο και τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 450 cc, ικανό να αποδίδει πάνω από 54 ίππους. Διαθέτει δύο ρεζερβουάρ (ένα εμπρός και ένα πίσω) με συνολική χωρητικότητα 31 λίτρων ενώ το ξηρό βάρος είναι στα 145 κιλά. Μια πιο πολιτισμένη έκδοση του 450 Rally εκτέθηκε επίσης στο περίπτερο που χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη συμπίεση, με ισχύ κατά περίπου 6 ίππους λιγότερη, άλλη διαδρομή ανάρτησης και απουσία οργάνων που είναι απαραίτητα για τους αγώνες ράλι (πύργος, road book κτλ.)

Η διαφορά είναι και στην τιμή με τη βάση που θα μπορούσε να είναι γύρω στα 10.000 ευρώ και το Rally λίγο πάνω από 15.000 ευρώ. Οι τιμές αυτές αφορούν και εκτιμώνται για την ιταλική αγορά, στην οποία η διάθεση των μοτοσυκλετών της Kove ίσως πραγματοποιηθεί από την ερχόμενη μόλις άνοιξη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 22:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon