.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 12:47

Ares Design R nineT – Επιστροφή στις ρίζες

Το κλασικό BMW γίνεται ακόμη κλασικότερο

Η BMW σχεδίασε εξαρχής το R nineT για να γεμίσει την κλασική της γωνιά με μια μοτοσυκλέτα που ικανοποιεί τη μόδα των νέο-ρετρό μοντέλων. Η επιτυχία του ήταν τόση ώστε σύντομα έγινε ένα από τα ορόσημα των κατασκευαστών custom, ως μια μοτοσυκλέτα που προσφέρεται για πειραματισμούς και προσωποποιημένες μετατροπές.

Η Ares Design (εκ του Άρης, εξ ου και η αρχαιοελληνική περικεφαλαία στο σήμα της εταιρείας) είναι ένας σχεδιαστικός οίκος με έδρα στη Modena της Ιταλίας, κατευθείαν μέσα στην περίφημη Motor Valley της γείτονος και σε πολύ κοντινή απόσταση από τις έδρες των πιο θρυλικών ιταλικών βιομηχανιών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Η βασική της απασχόληση είναι η αναβίωση και το καστομάρισμα κλασικών μοντέλων αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και θαλάσσιων σκαφών, κατά προτίμηση από τα πολύ πάνω ράφια και με το βλέμμα εστιασμένο στο ανάλογο πελατολόγιο με τις βαθιές τσέπες.

ARES DESIGN for the BMW R nineT Rear ¾ Left

Έχοντας ήδη δουλέψει πάνω σε διάφορες μοτοσυκλέτες της BMW, η Ares επέλεξε το R nineT για να στήσει ένα scrambler που μιμείται πιστά τη σχεδιαστική λογική της δεκαετίας του 1920.

Προφανώς το κεντρικό σημείο της όλης κατασκευής είναι η εμφάνιση, όπου οι Ιταλοί έχουν επανασχεδιάσει έναν σκασμό εξαρτήματα, από τα καπάκια των κεφαλών, ως το vintage ρεζερβουάρ καυσίμου και τις δεκάδες μικρές λεπτομέρειες που συνθέτουν το συνολικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο οι Ιταλοί δεν έμειναν μόνο εκεί. Αφού αφαίρεσαν το υποπλαίσιο (δυνατότητα που ενσωμάτωσε εξαρχής η BMW στο συγκεκριμένο μοντέλο, προσβλέποντας στο customizing), τροποποίησαν τις εδράσεις της πίσω ανάρτησης ώστε να την αντικαταστήσουν με δύο αμορτισέρ σε στυλ εποχής.

ARES DESIGN for the BMW R nineT Profile 1

Αντίστοιχα, επανασχεδίασαν το ψαλίδι, το οποίο πια δεν είναι μονόμπρατσο και έφτιαξαν ένα κάλυμμα της δισκόπλακας ώστε στο μάτι να μοιάζει με ταμπούρο.

Παράλληλα, έφτιαξαν νέους λαιμούς εξατμίσεων, νέες εισαγωγές αέρα και προσάρμοσαν τις ρυθμίσεις της κεντρικής διαχείρισης του κινητήρα για να λειτουργεί σωστά με το νέο του αναπνευστικό.

Το μενού περιλαμβάνει επίσης μεγαλύτερους δίσκους με εξαπίστονες δαγκάνες και τρόμπες Beringer Aerotec, καθώς και τις αλμυρότατες ακτινωτές tubeless ζάντες της Kineo.

ARES DESIGN for the BMW R nineT Profile

Το συνολάκι θα προσφερθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, που δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 25. Για κάθε ένα η Ares ζητά €49,000, τιμή που συμπεριλαμβάνει και τη μοτοσυκλέτα φυσικά.

Επιπλέον, ο πελάτης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους σχεδιαστές και να συμπεριλάβει κάποιες απολύτως προσωποποιημένες επεμβάσεις στη μοτοσυκλέτα του.

Οι ενδιαφερόμενοι σπεύσατε εδώ για τα περεταίρω.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 12:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon