.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 15:55

Vässla, η ηλεκτρική Σουηδέζα

Ένα ακόμη ηλεκτρικό σκουτεράκι πόλης

Ονομάζεται Vässla, προφέρεται «Βέσλα», είναι ένα μικρό ηλεκτρικό σκούτερ αποκλειστικά για χρήση πόλης, βασισμένο σε δοκιμασμένη τεχνολογία και μας έρχεται από τη Σουηδία.

Το Vässla δεν έχει κρυμμένα μυστικά να αποκαλύψει, αντιθέτως είναι ένα κλασικότερο-δε-γίνεται ηλεκτρικό σκούτερ πόλης, περιορισμένο στα 45 km/h τελικής,

Κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτεράκι 1000 W (1.34 hp) της Bosch στο κέντρο του πίσω τροχού, υποστηριζόμενο από μια συστοιχία μπαταριών λιθίου 60 V της LG με συνολική χωρητικότητα 20 Ah, που απαιτούν 5-6 ώρες για πλήρη φόρτιση σε απλή οικιακή παροχή.

Μια φόρτιση είναι αρκετή για αυτονομία 40 ως 60 χιλιομέτρων, ανάλογα το φορτίο και το βάρος του δεξιού καρπού φυσικά.

5Z6A0511

Το σκούτερ είναι παραδοσιακά απλό, σχεδιασμένο με την αύρα της Vespa, ζυγίζει μόλις 60 κιλά, κυλάει πάνω σε μικροσκοπικούς τροχούς 10 ιντσών και σταματά με δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω.

Τo Vässla έχει ήδη μπει στην παραγωγή και έχει ξεπουλήσει μέσω προπαραγγελιών τις δύο πρώτες παρτίδες που κατασκευάστηκαν φέτος. Με λιανική τιμή €2,000 και έκπτωση-δωράκι €500 από τη Σουηδική κυβέρνηση (ως κίνητρο 25% για την απόκτηση οχήματος μηδενικών ρύπων), δεν είναι καθόλου παράξενο που πάνω από 750 Vässla έχουν ήδη πωληθεί.

Ο τρίτος γύρος παραγγελιών έχει ανοίξει για το υπάρχον στοκ που είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, Lebowski Black και Lennox Blue. Η Vässla υπόσχεται πως θα το έχεις στην πόρτα σου εντός 10 ημερών, ωστόσο θα πρέπει να ξέρετε πως αυτή η υπόσχεση έχει αξία μόνο αν ζεις σε Σουηδία, Γερμανία, Δανία και Ισπανία.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 16:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon