.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 11:18

BMW S 1000RR HP4 2013

 

Με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις!

 

 

Μετά την παρουσίαση του τελείως ανανεωμένου S1000RR για το 2012, η BMW παρουσιάζει την έκδοση HP4 για το 2013. Στόχος είναι η παρουσίαση ενός ακριβότερου μοντέλου μιας και το S1000RR παραμένει ίδιο για το 2013, με αλλαγές μόνο στα χρώματα. Το S1000RR HP4, οφείλει το όνομά του στη σειρά High Performance την οποία έχουμε δει στο παρελθόν τόσο στο HP2 Megamoto, HP2 enduro, αλλά και στο στριτάδικο HP2 Sport. Το S1000RR HP4 θα ζυγίζει 9 κιλά λιγότερο (!!) χάριν στο σύστημα εξαγωγής τιτανίου της Akrapovic και στους χυτούς αλουμινένιους τροχούς. Οι άλλες αλλαγές αφορούν στα νέα πλαστικά περιφερειακά που θα περιλαμβάνουν μονή σέλα, το αναθεωρημένο traction control αλλά και στην τοποθέτηση του συστήματος DDC – Dynamic Damping Control. Το σύστημα αυτό αφορά οχι μόνο στην ηλεκτρονική ρύθμιση των αναρτήσεων όπως γίνεται με το σύστημα ESA (Electronic Suspension Adjustment) με το πάτημα ενός κουμπιού κατά την οδήγηση αλλά και την προσαρμογή τους ηλεκτρονικά μέσω αισθητήρων στις συνθήκες της πίστας αναλόγως περίπτωσης. Οι προφορτίσεις των ελατηρίων αλλά και οι αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς θα μπορούν να ρυθμίζονται εν κινήσει με αποτέλεσμα την απόλυτη προσαρμογή στις συνθήκες.


Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές και για κάτι τέτοιο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο, ώστε να δούμε και την μοτοσυκλέτα στα σαλόνια που διοργανώνονται τότε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 22:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW R 1200 R 2013 BMW C evolution »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon