.
Κατηγορία Voge
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 12:55

Voge 525RR – Μεσαίο supersport με 55 άλογα και πτερύγια

Η Voge δείχνει τις αθλητικές διαθέσεις της με το νέο 525RR, για το οποίο όμως αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για την Ευρώπη.

Η Voge συνεχίζει απτόητη την ανάπτυξη της γκάμας της και μία supersport μοτοσυκλέτα είναι πάντα καλοδεχούμενη, ειδικά για λόγους επίδειξης τεχνολογικής και τεχνικής υπεροχής. Όπως έγινε γνωστό, παρουσιάστηκε επίσημα το Voge 525RR, μια μεσαία supersport αρκετά… λαχταριστή στα χαρτιά, ώστε να μας τραβήξει την προσοχή.

Η σχεδίαση της Voge 525RR είναι πραγματικά «αυτό που πρέπει»: Οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν πλέον μάθει τα γούστα της δυτικής σκηνής και η εμφάνιση των μοντέλων τους δεν ξενίζει πλέον. Άξια αναφοράς, είναι η χρήση αεροδυναμικών πτερυγίων στην 525RR, τα οποία προφανώς παίζουν κυρίως εμφανισιακό και όχι λειτουργικό ρόλο –για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες της αεροδυναμικής, θες πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Πιο δυνατό από το A2 δίπλωμα

Ο κινητήρας του Voge 525RR είναι η νέα μονάδα της Voge, για την οποία άλλωστε μας είχε μιλήσει και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Allen Yin. Τα κυβικά του όμως δεν είναι 525, αλλά 494 πραγματικά, αποτελώντας μια ανεπτυγμένη εκδοχή του υπάρχοντος μοτέρ των 471 κ.εκ.. Η ισχύς του ανακοινώνεται ότι μπορεί να φτάσει τους 55 ίππους, ξεπερνώντας το… βαρετό, πλέον, όριο των 48 ίππων για το δίπλωμα Α2! Όμως, αν το μοντέλο έρθει στην Ευρώπη, το πιθανότερο είναι ότι η ισχύς του θα προσαρμοστεί…

Το Voge 525RR χτίζεται πάνω σε ένα πλαίσιο από ατσάλι, με ψαλίδι αλουμινίου. Η ακτινική δαγκάνα του εμπρός φρένου προέρχεται από την Brembo, ενώ η Voge ανακοινώνει ότι το μοντέλο ζυγίζει 172 κιλά. Αν σκεφτεί κανείς ότι το άμεσα ανταγωνιστικό Honda CBR500R ζυγίζει 192 κιλά, το πλεονέκτημα της κινεζικής μοτοσυκλέτας είναι προφανές, όμως μένει επιβεβαίωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ειδικά αν και όταν έρθει στην Ευρώπη.

Εξοπλισμός που «δεν σε χαλάει»

Το Voge 525RR θα εξοπλίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με ABS αλλά και σύστημα Traction Control, ενώ θα υπάρχει και θύρα παροχής ρεύματος USB για συσκευή όπως κινητό η GPS. Στο εμπρός μέρος του 525RR, διακρίνουμε και μία υποδοχή για κάμερα, όπως συμβαίνει και στο scooter SR4 της Voge. Περισσότερες πληροφορίες για τυχόν άφιξη του μοντέλου στην Ευρώπη-Ελλάδα και τα συναφή, αναμένονται. Προς το παρόν, η παρουσίαση αφορά μόνο την αγορά της Κίνας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 14:30

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon