.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 11:05

Απολογισμός 19ης Παγκρήτιας Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών

 

Στον Άγιο Νικόλαο από τη ΛΕ.Μ.Α.Ν.

 

Η 19η Παγκρήτια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών είναι πλέον κομμάτι της μοτοσικλετίστικης ιστορίας του Αγίου Νικολάου (η οποία ως οργανωμένος χώρος υφίσταται από το 1984, έτος ίδρυσης της ΛΕ.Μ.Α.Ν.) της Κρήτης και της χώρας.

"Η μεγαλύτερη και μακροβιότερη εκδήλωση για την μοτοσικλέτα και τον μοτοσικλετιστή στο νησί, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 26, 27 και 28 Αυγούστου 2016 και ήταν μία από τις πιο πετυχημένες των τελευταίων ετών.

Με την βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) η λέσχη του Αγίου Νικολάου, «έστησε» μια υπέροχη παρέα, στην οποία περισσότερες από 250 μοτοσικλέτες (με τους αναβάτες τους φυσικά) και συνολικά πάνω από 500 άτομα πέρασαν την πύλη της «παγκρήτιας», συναντήθηκαν με τους φίλους που είχαν να δουν σε κάποιες περιπτώσεις έναν χρόνο, κάποιοι γνωρίστηκαν μεταξύ τους για πρώτη φορά, διασκέδασαν με τα εξαιρετικά live συγκροτήματα που είχε φροντίσει να καλέσει η ΛΕ.Μ.Α.Ν , περιηγήθηκαν σε όλη την επαρχία Μιραμπέλου στην οργανωμένη από την διοργανώτρια λέσχη βόλτα του Σαββάτου, ή μόνοι τους κατέκλυσαν τις κοντινές παραλίες και τα καταστήματα του Αγίου Νικολάου, αφού η εκδήλωση έγινε σε έναν υπέροχο χώρο εντός του οικιστικού ιστού της πόλης.

Ταυτόχρονα, πολλοί από αυτούς ,απόλαυσαν το συναρπαστικό θέαμα των καταδύσεων από ύψος 27 μέτρων, στην λίμνη του Αγίου Νικολάου, αφού το 1ο Agios Nikolaos Cliff Diving ελάμβανε χώρα ταυτόχρονα με την 19η Π.Σ.Μ.

Πολύς ο κόσμος που επέλεξε να παραμείνει μέσα στο κάμπινγκ το απόγευμα του Σαββάτου και να πάρει μέρος στα πρωτότυπα και αγωνιώδη «μοτο-παιγνίδια» που διοργάνωσε ο Λευτέρης Αγαθαγγελίδης και η Κασσιανή Κουσίδου (ως ειδήμονες του «σπορ») από την Θεσσαλονίκη εκ μέρους της ΛΕ.Μ.Α.Ν. 

Αρκετές οι λέσχες απ’ όλη την Ελλάδα που έδωσαν το παρόν, έστω και με έναν αντιπρόσωπο. Ευχαριστούμε για τον κόπο και τα έξοδα που έκαναν, ώστε να μας τιμήσουν με την παρουσία τους: Την «Λήδρα» Λευκωσίας , τον Μ.Ο Πτολεμαΐδας, την West Side Salonika, την ΛΕΜ.Ο.Τ, τον Ο.Φ.Μ. Γιαννιτσών, το ινστιτούτο «Μοτοθέσις» της ΜΟΤ.Ο.Ε, την F.Ι.M Women, το V Strom Club, το G.S Club, καθώς και όλες τις λέσχες και μοτοπαρέες της Κρήτης.

Περίπτερα με αξεσουάρ μοτοσικλέτας, νέα μοντέλα για test drive, και κλασικές υπέροχα αναπαλαιωμένες –αλλά- και «μαμίσιες» μοτοσικλέτες, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των πάντων και μας άφησαν με το στόμα ανοικτό με την λεπτομερή δουλειά και το μεράκι που κουβαλούσαν πάνω τους.

Πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες οι συμμετοχές στις 3 κατηγορίες (super sport, classic και custom) των «μοτο-καλλιστείων» το βράδυ του Σαββάτου. H επιτροπή με μέλη από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος –για λόγους αντικειμενικότητας-, είχε πολύ δύσκολο έργο, ώστε να επιλέξει την «ομορφότερη» σε κάθε κατηγορία και τελικά το «ομορφότερο μηχανάκι της 19ης Π.Σ.Μ». Για την ιστορία, τον συγκεκριμένο «τίτλο» κατέλαβε ένα BMW R51, σε κατάσταση «αυριανή». Όμως επαναλαμβάνουμε, η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη, αφού όλες οι συμμετοχές ήταν πολύ υψηλού επιπέδου.

Στα ελπιδοφόρα μηνύματα της 19ης Π.Σ.Μ, το ότι δεν υπήρξε ούτε το παραμικρό ατύχημα κατά την διάρκειά της, όλοι ήρθαν κι έφυγαν οδηγώντας τις μοτοσικλέτες τους, ούτε μία κλήση για κράνος δεν καταγράφηκε το τριήμερο (και η αστυνομία στον Άγιο Νικόλαο, δεν αστειεύεται με αυτό: ίσως είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που δεν υπάρχει ούτε ένας μοτοσικλετιστής χωρίς κράνος, άρα και οι επισκέπτες μας, έκαναν αυστηρά χρήση του) και το ότι τα burnout και οι λοιπές καγκουριές περιορίστηκαν σε ένα –το πολύ- 10λεπτο το βράδυ του Σαββάτου. Φαίνεται πως ήρθε –επιτέλους- ο καιρός να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα έκαναν τους μη μοτοσικλετιστές να μας θεωρούν εχθρούς τους.

Του χρόνου η επετειακή 20η Παγκρήτια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών θα πραγματοποιηθεί με συνδιοργάνωση όλων των λεσχών και των μοτοπαρέων του νησιού –όπως αποφασίστηκε στην καθιερωμένη συζήτηση των αντιπροσώπων-, σε κάποια άλλη περιοχή της Κρήτης, το τριήμερο 25, 26 και 27 Αυγούστου 2017. Ήδη λειτουργεί στο fb η σελίδα της εκδήλωσης, απ’ όπου μπορείτε να ενημερώνεστε (https://www.facebook.com/groups/155222964920629/?fref=nf).

Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο νομός Χανίων και ειδικότερα η περιοχή της Κισσάμου. Ελπίζουμε να σμίξουμε όλοι μαζί εκεί, να μην λείπει κανένας και να περάσουμε ακόμα πιο όμορφα από φέτος.

Καλή αντάμωση και πάντα όρθιοι!"

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 17:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon