.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 06:31

Intelligent Cranium Helmets

 

Εντυπωσιακό έξυπνο κράνος γεμάτο τεχνολογικές λύσεις

 

Η Intelligent Cranium Helmets είναι μια αμερικάνικη εταιρεία από τη Βόρεια Βιρτζίνια, που εξελίσσει κράνος που θα φέρει πληθώρα τεχνολογικών λύσεων από το μέλλον!
 
Το ic-R κράνος είναι ακόμα στο στάδιο του πρωτότυπου, παρόλα αυτά αξίζει να αναφερθούμε σε αυτό, καθώς αν όλα πάνε καλά, και περάσει στην παραγωγή θα πρόκειται για κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

icr 2

Μιλάμε για ένα κράνος που θα διαθέτει όχι μία αλλά δύο head-up display οθόνες στο μπροστινό του μέρος, οι οποίες θα προβάλλουν και ξεχωριστές πληροφορίες για τον αναβάτη.

icr 9

Εκείνος θα μπορεί να επιλέξει είτε να λάβει πληροφόρηση από το GPS, δεδομένα από το Smartphone του κ.α., είτε να βλέπει εικόνα από τις 2 κάμερες που βρίσκονται τοποθετημένες στο πίσω μέρος του κράνους.

icr 8

Αυτές μάλιστα είναι τοποθετημένες σε τέτοιο σημείο, ώστε να παρέχουν εξαιρετικά ευρύ πεδίο όρασης που φτάνει τις 210 μοίρες θέασης -αντίθετα με το αντίπαλο κράνος της Skully που φτάνει τις 180.

icr 5

Πέρα από τα παραπάνω, το κράνος θα συνδέεται με bluetooth και με άλλα κράνη της ic-R, επιτρέποντας σε αναβάτη και συνεπιβάτη να συνομιλούν μεταξύ τους κατά τη βόλτα, ενώ η ζελατίνα θα μπορεί να μετατραπεί από διάφανη σε φιμέ ηλεκτρονικά, με το πάτημα ενός κουμπιού!

icr 7

Η τεχνολογική καινοτομία που έχει όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το σύστημα LiDAR που με τη βοήθεια αισθητήρων προειδοποιεί τον αναβάτη για οχήματα που τον πλησιάζουν επικίνδυνα κοντά από πίσω. 

icr 1

Η προειδοποίηση θα γίνεται τόσο οπτικά, με μια σειρά LED λαμπτήρων στο εσωτερικό του κράνους που ανάβουν πορτοκαλί ή κόκκινο ανάλογα με την απόσταση του επερχόμενου οχήματος, όσο και ηχητικά. Εμείς από την άλλη αναρωτιόμαστε αν το συγκεκριμένο σύστημα θα δουλεύει και στην πόλη (μάλλον δύσκολο έως αδύνατο, καθώς στο μποτιλιάρισμα θα ανιχνεύει συνεχώς επερχόμενα οχήματα).

icr 10

Μάλιστα για να βοηθήσει τις μπαταρίες των συστημάτων του κράνους η φίρμα έχει ενσωματώσει σε αυτό ένα μικρό φωτοβολταικό σύστημα με πάνελ που θα συλλέγει το φως, μετατρέποντας το σε ηλεκτρικό ρεύμα στη συνέχεια!

icr 4

Η φίρμα λέει αναφέρει πως σε 1-2 μήνες (τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2016) θα γνωρίζουμε και την τιμή του κράνους, η οποία θα βρίσκεται ψηλά, κάτω πάντως από τα 1.600 δολάρια, δηλαδή 1.430 ευρώ (πόσο κάτω; μάλλον όχι πολύ). 

Ενδιαφέρον concept, που μένει να αποδειχθεί αν αξίζει τα λεφτά του, όταν και αν βγει στην παραγωγή.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 17:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon