.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 12:31

Continental Cornering ABS

 

Στο νέο BMW S 1000 XR

 

Μετά την παρουσίαση του συστήματος Cornering ABS από την Bosch, σε συνεργασία με την KTM, σύστημα το οποίο έχουμε ήδη δει στα τελευταία 1190 Adventure, η Continental στέκεται απέναντι και πετάει το γάντι.
Ήταν αναμενόμενο άλλωστε να βρεθεί άλλος κατασκευαστής που θα σχεδιάσει τέτοιο σύστημα, ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν και άλλες εταιρίες, εκτός από την KTM.
Η BMW θα είναι η πρώτη που θα το τοποθετήσει στο νέο S 1000XR που παρουσιάστηκε ήδη ως μοντέλο 2015.
Το νέο σύστημα ονομάζεται Optimised Curve Braking και έχει ως στόχο να βελτιώσει το φρενάρισμα μέσα στην στροφή, προσφέροντας σταθερότητα και ασφάλεια στον αναβάτη. Πάνω από 100 φορές το δευτερόλεπτο, τα στοιχεία από την επιτάχυνση, την κλίση της μοτοσυκλέτας, αναλύονται προκειμένου να βελτιωθεί το φρενάρισμα στην στροφή. Η Continental αναφέρει σχετικά:
Όταν ο αναβάτης πλαγιάζει περισσότερο σε μία στροφή, το σύστημα αναλύει την ταχύτητα με την οποία πιέζονται τα φρένα στην αρχή τους, και η πίεση εξισορροπείται μπροστά και πίσω. Τα πλεονεκτήματα του Optimised Curve Braking System είναι η αύξηση της αίσθησης στο σημείο επαφής των τροχών, η αύξηση της σταθερότητας, η βελτίωση του φρεναρίσματος, στις στροφές. Η περίπτωση να έχεις ένα ατύχημα σε μία στροφή, μειώνεται σημαντικά.”
Το νέο σύστημα θα του δούμε στην πράξη αρχικά στο νέο BMW S 1000XR και λογικά και σε άλλες μοτοσυκλέτες.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon