.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 08:52

Αλλαγή διπλώματος Μοτοποδηλάτων – Έρχονται πρόστιμα

 

Ποιοι πρέπει να τα αλλάξουν

 

Οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, που πήραν το δίπλωμά τους από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πρέπει έως τις 18 Ιανουαρίου του 2015 να αλλάξουν υποχρεωτικά τα διπλώματά τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, οι αναβάτες που έχουν τα συγκεκριμένα διπλώματα θα πρέπει να καταθέσουν τις άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών του υπουργείου και να παραλάβουν το νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατά τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας τους, είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ.
Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου είτε όχι και στο δίπλωμά τους συμπεριλαμβάνεται και η σφραγίδα για οδήγηση μοτοποδηλάτου.
Μετά την λήξη της προθεσμίας, στις 18 Ιανουαρίου του 2015, οι Άδειες Οδήγησης που χορηγήθηκαν από την Τροχαία δεν ισχύουν και όσοι οδηγοί δεν τις αντικαταστήσουν με τις νέες άδειες, κινδυνεύουν να τους επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 95 του Κ.Ο.Κ.

Τα δικαιολογητικά που προβλέπονται και υποβάλλονται είναι :
• Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση
• Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
• Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
• Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 09:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon