.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 11:08

Sergio Robbiano R.I.P. – Σκοτώθηκε ο βοηθός του Tamburini

 

Η ιταλική μοτοσυκλέτα θρηνεί

 


Ένας από τους διάσημους σχεδιαστές μοτοσυκλετών της Ιταλίας, ο Sergio Robbiano, έχασε την ζωή του όταν η μοτοσυκλέτα του ενεπλάκει σε σύγκρουση με φορτηγό στον επαρχιακό δρόμο Lace, στο δήμο Torriglia, στην Trebbia. Ο θάνατος του 48χρονου Robbiano ήταν ακαριαίος και τα ασθενοφόρα που έφτασαν δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.
Ο Sergio Robbiano, γεννήθηκε στο Παλέρμο και ήταν ένας από τους αγαπημένους μαθητές του Massimo Tamburini, ενός από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές των ιταλικών μοτοσικλετών, που απεβίωσε πρόσφατα μετά από μακρά ασθένεια. Ο Robbiano είχε εργαστεί στο CRC, στο ερευνητικό κέντρο Castiglioni, όπου σχεδιάστηκε η Ducati 916. Σε αυτό το διάστημα είχε ακολουθήσει το σύνολο του έργου της εταιρίας προσφέροντας στην σχεδίαση του Cagiva Mito 125 αλλά και σε μοντέλα της Husqvarna. Στην συνέχεια εργάστηκε στην Bimota όπου σχεδίασε το 500 V2 και το DB5 για να μεταπηδήσει στην κατασκευάστρια κρανών, AGV.
R.I.P. Sergio…

Πηγή: Gazetta.it

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 11:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon