.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 11:17

Έρχονται πρόστιμα 750€ για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ξεκινάνε έλεγχοι από 1η Ιουλίου

 

Πιο αυστηρά γίνονται τα μέτρα πλέον για τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος που καταργεί την περίοδο 30 ημερών που είχε στην διάθεσή του ο ασφαλισμένος, προκειμένου να προχωρήσει σε ανανέωση του συμβολαίου.

Από δω και στο εξής, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να έχει ειδοποιηθεί 10 ημέρες πριν την λήξη του συμβολαίου ώστε να πληρώσει τα ασφάλιστρα, αλλιώς δεν θα μπορεί να παραλάβει το νέο συμβόλαιο.
Έτσι, όσοι οδηγοί συλληφθούν να οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα θα πληρώσουν πρόστιμα έως και 750euro.
Αλλά εκτός του προστίμου, θα εφαρμοστούν διοικητικές κυρώσεις με την αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας οδήγησης του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 μέρες, η αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας (για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής). Επίσης, τα δίκυκλα θα πληρώνουν και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, της τάξεως των 250euro και 500euro για τα αυτοκίνητα.

Οι ποινικές κυρώσεις περιλαμβάνουν την φυλάκιση από δύο μήνες έως και ένα χρόνο με χρηματική ποινή έως 3.000euro σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα. Ο παραβάτης που διαθέτει ανασφάλιστος όχημα, θα λαμβάνει από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ειδοποιητήριο και θα πρέπει να ασφαλιστεί μέσα σε οκτώ ημέρες και να να πληρώσει παράβολο 250euro. Αν δεν το κάνει, θα δεχθεί νέο πρόστιμο 500euro στο οποίο θα έρθουν να προστεθούν οι προαναφερόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Όπως καταλαβαίνουμε, οδηγάς δεν οδηγάς, από την στιγμή που έχεις στην κατοχή σου όχημα το οποίο διαθέτει πινακίδες, κινείται δεν κινείται, θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο. Μόνη διέξοδος για τα παλιά, χαλασμένα και γενικά τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία, είναι η κατάθεση πινακίδων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon