.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 20:09

R.I.P. - Θανατηφόρο στο Dragster στο Ελληνικό - Video

 

"Έφυγε" ο Νίκος Μπερδές

 


Ένας νέος άνθρωπος έφυγε από την ζωή σήμερα σε αγώνα Dragster που έγινε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο αγώνας είχε την ονομασία “Drag Day” το οποίο θα γινόταν στις 8 και 9 Φεβρουαρίου, και είχε κλείσει από συμμετοχές ήδη από τις 30 Ιανουαρίου, όπως διαβάζουμε στην σελίδα του οργανωτή, http://www.proactionracing.com/.

Το δυστύχημα συνέβη όταν η Suzuki GSXR 1000 K4 - ακούστηκε για Hayabusa στην αρχή -  που οδηγούσε ο αναβάτης από την Σαντορίνη, με το όνομα Μανόλης Ξαγοράρης, έπεσε πάνω στο “παπάκι” (υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία βελτιωμένων) που οδηγούσε ο 19χρονος Νίκος Μπερδές, από την Βάρδα Πύργου. Ο Μπερδές μόλις είχε τελειώσει την προσπάθειά του και επέστρεφε στην βάση του αγώνα, αλλά η GSXR, σύμφωνα με μαρτυρίες θεατών, τον χτύπησε με πάνω από 250 χιλόμετρα "αφρενάριστη" και τον παρέσυρε για 50 μέτρα. Ο Νίκος Μπερδές σκοτώθηκε επιτόπου ενώ μετά την μεταφορά του στο Ασκληπείο Βούλας απλά επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Ο δεύτερος αναβάτης άργησε να μεταφερθεί λόγω καθυστέρησης του ασθενοφόρου για περίπου 45 λεπτά, και οι πρώτες πληροφορίες τον ήθελαν κλινικά νεκρό. Αργότερα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μαθεύτηκε ότι είναι και αυτός νεκρός, αλλά δεν το έχουμε επιβεβαιώσει επίσημα.

Οι τελευταίες μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναβάτης βρίσκεται στο ΚΑΤ και έχει διαφύγει τον κίνδυνο αλλά έχει σοβαρά τραύματα και πολλά σπασμένα κόκκαλα. Μόλις μάθουμε κάτι νεώτερο θα επανέλθουμε και φυσικά ελπίζουμε να ισχύουν τα τελευταία νέα.

Επίσημη ανακοίνωση από την διοργανώτρια λέσχη, proaction, δεν υπάρχει ακόμη για το συμβάν.

Video - Update

Σήμερα κυκλοφόρησε από την zougla.gr ένα video που λύνει πολλές απορίες αναφορικά με το ατύχημα. Στο παρακάτω video, φαίνεται πως ο Μανόλης Ξαγοράρης, με το GSXR 1000 K4, ξεκίνησε μόνος του, χωρίς να ανάψουν τα φανάρια, και μάλιστα, κατά την εκκίνηση, είχε γυρισμένο το κεφάλι και κοίταγε τον κριτή, ο οποίος εκείνη τη στιγμή, καθάριζε την διπλανή διαδρομή. Δεν είμαστε αρμόδιοι για τους κανονισμούς που ισχύουν σε κάθε άθλημα, ούτε εισαγγελείς για να κρίνουμε. Απλά είδαμε το video, δείτε το κι εσείς, και τα συμπεράσματα δικά σας. Αν και το κακό έχει ήδη γίνει και το ένα παιδί δεν γυρίζει πίσω, και το άλλο είναι στο ΚΑΤ στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης...

Φωτογραφία: zougla.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 08:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husqvarna Test Days στην Ελλάδα! ΣΟΑΜ – Κοπή πίτας 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon