.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 09:28

Beta RR 350 2014 – Πρώτο σε συγκριτικό

Απέναντι στις κορυφαίες του συναγωνισμού

 


Απέναντι στις κορυφαίες μοτοσυκλέτες του συναγωνισμού, η νέα τετράχρονη Beta RR 350 του 2014 κερδίζει την πρώτη θέση στο ανεξάρτητο συγκριτικό του Γαλλικού ηλεκτρονικού περιοδικού Moto-Station.com

Ευχάριστη είδηση


Με μία ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση ξεκινά η νέα χρονιά, καθώς η μεσαία τετράχρονη enduro της εταιρείας μας, καταφέρνει να υπερισχύσει στην δοκιμή του μεγαλύτερου σε επισκεψιμότητα Γαλλικού περιοδικού μοτοσυκλέτας στο διαδίκτιο. Απέναντι στη νέα Husqvarna FE 350, αλλά και στην Sherco SE300iR, η μοτοσυκλέτα του εργοστασίου της Beta στα 350 τετράχρονα κυβικά κερδίζει τις εντυπώσεις των δοκιμαστών και ανεβαίνει στην πρώτη θέση της τελικής κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία ανεξάρτητη δοκιμή, διάρκειας δύο ημερών, στην οποία οι συντάκτες του moto-station.com φιλοξένησαν αναβάτες enduro διαφόρων επιπέδων. Για να σας μεταφέρουμε μία καλύτερη εντύπωση των σχολίων που προέκυψαν μετά την δοκιμή, συγκεντρώσαμε παρακάτω ορισμένα από τα καλύτερα σχόλια σχετικά με την Beta RR 350, μαζί με την τελική ετυμηγορία των δοκιμαστών και τον πίνακα των αποτελεσμάτων.

Λεπτομέρειες του άρθρου

Πρόλογος
“Οι μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού, έχουν πάντα μεγάλη σημασία για το enduro, κυρίως εκείνες των Ευρωπαίων κατασκευαστών. Εμείς φέραμε μαζί μία Ιταλίδα, μία Γαλλίδα και μία Σουηδέζα. Μόνο μία βγήκε νικήτρια στην μάχη με την λάσπη η οποία ακολούθησε! Μην κάνετε όνειρα, κυρίες και κύριοι, είναι προφανές πως μιλάμε για τις Beta 350 RR, Husqvarna 350 FE και Sherco SE300iR του 2014.”

Περί εξοπλισμού
“Τελικά η Beta θα κατακτήσει ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στις αντιπάλους της, καθώς είναι η μόνη που εφοδιάζεται με μανιβέλα, σε συνδυασμό με την μίζα για την εκκίνηση του κινητήρα... Όταν όμως έχει ξεμείνει από μπαταρία μέσα στο δάσος, δεν θα σε ενοχλήσει καθόλου να έχεις τα ελάχιστα παραπανίσια κιλάκια της μανιβέλας.”

Περί εργονομίας
“Τόσο η Beta 350 RR, όσο και η Husqvarna 350 FE δεν επιδέχονται σχεδόν καμίας κριτικής, όσο αφορά την ευκολία στο να προσαρμοστείς επάνω τους... Το γεγονός πως η Husqvarna είναι κάπως φαρδιά στο σημείο όπου τα γόνατα αγκαλιάζουν το ρεζερβουάρ, είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους δοκιμαστές μας. Ορισμένοι, επίσης, έκριναν την σέλα της Σουηδέζας κάπως πιο άνετη σε σχέση με την ξύλινη σέλα της Beta.”

Περί αίσθησης
“Όσο για την Beta 350 RR, η καλή οδηγησιμότητά της φαίνεται άμεσα... Αποδεικνύεται ότι παρέχει ασφάλεια, κρατώντας την γραμμή της σαν να βρίσκεται επάνω σε ράγες. Η αίσθηση της ασφάλειας υπερισχύει επάνω στην σέλα της.”

Περί κινητήρα
“Όσο για την Beta 350 RR, η δύναμη από τον κινητήρα της κάνει αισθητή την παρουσία της, και μπορεί να αποδοθεί με τον καλύτερο τρόπο ξεκινώντας από την μεσαία κλίμακα στροφών. Οι περισσότεροι από τους δοκιμαστές μας τόνισαν ιδιαίτερα την γλυκιά και προοδευτική της απόδοση, με τους πιο απαιτητικούς να εντοπίζουν μία κάποια έλλειψη ζωντάνιας.”

Συνολικά
“Ας είμαστε ξεκάθαροι: Πρόκειται καθαρά για τρεις εξαιρετικές μοτοσυκλέτες, με τους δοκιμαστές μας να μην εντοπίζουν καμία σημαντική υστέρηση στις Sherco SE300iR, Beta 350 RR και Husqvarna 350 FE. Η τελική κρίση του συγκριτικού αυτού παίζεται στα μικρά πλεονεκτήματα... και τα μικρά μειονεκτήματα. Στο κομμάτι χαρτί όπου συγκεντρώνονται όλα τα σημεία από τους δοκιμαστές μας, η Sherco SE300iR και η Husqvarna 350 FE κατακτούν αξιοσημείωτες θέσεις. ... Είναι όμως στο θέμα της τιμής πώλησης όπου η Beta κερδίζει κατά κράτος τις αντιπάλους της... καθώς η διαφορά στην τιμή αγοράς της μπορεί να διαφυλάξει χρήματα για μια σεβαστή σειρά ανταλλακτικών που θα χρησιμοποιηθούν μέσα στην χρονιά... Όλοι αισθάνθηκαν γρήγορα άνετα επάνω στην Beta. Να σημειώσουμε επίσης πως η κόκκινη enduro έχει και σαφή πλεονεκτήματα στον τομέα του φρεναρίσματος, με το σύνολο των Nissin και τους δίσκους της Galfer να δίνουν τρομερή αίσθηση. Είναι λοιπόν μία μοτοσυκλέτα που πάει παντού, χωρίς κάποιο κύριο μειονέκτημα και σε μία τιμή αρκετά ανταγωνιστική.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon