.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 17:30

R.I.P. Δημήτρη Μίσχο… - Μετά από ατύχημα στην πίστα των Μεγάρων

 

Το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα

 


Περιμέναμε τόσες μέρες ένα καλό σημάδι για τον Δημήτρη, ένα νέο παιδί, 25 ετών που είχε την ατυχία να πέσει στην πίστα των Μεγάρων, όπου βρέθηκε για να οδηγήσει την αγαπημένη του μοτοσυκλέτα, την προηγούμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά τον αγώνα ταχύτητας του πρωταθλήματος.

Γνωρίζαμε το συμβάν από την πρώτη στιγμή, αλλά ως ένδειξη σεβασμού, περιμέναμε κάποια θετική εξέλιξη, παρακολουθώντας και το σχετικό νήμα στους Kawasaki-bikers, όπου ο Δημήτρης έγραφε ως "alou". Ο Δημήτρης, έπεσε στην στροφή των pits και σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε Highsiding, γαντζώθηκε από το τιμόνι, το γκάζι άνοιξε αρκετά και πέρασε στο χωμάτινο τμήμα της στροφής. Εκεί, η μοτοσυκλέτα γλίστρησε ξανά και τον πέταξε πάνω στα τσιμεντένια προστατευτικά που υπάρχουν στην πλευρά της εισόδου από τα pits στην πίστα, με το πίσω μέρος του κράνους. Είναι από αυτές τις πτώσεις που απλά, δεν γίνεται να συμβούν. Κι όμως, το κράνος χτύπησε στο τσιμέντο κι έσπασε, ο Δημήτρης μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο όπου και οκτώ ημέρες μετά, έχασε την μάχη με τον θάνατο.

Θρήνος και οργή έχει κυριεύσει τους κοντινούς του, σύμφωνα με αυτά που μαθαίνουμε για τα αίτια του δυστυχήματος. Θα έπρεπε να υπάρχουν προστατευτικά στο σημείο εκείνο της πίστας, που απέχει τόσο από την διαδρομή; Θα μπορούσαν να έχουν τοποθετηθεί λάστιχα εκεί για να αποσβένουν την κρούση όταν πέφτει κάποιος αναβάτης – στην περίπτωση που θα έφτασε εκεί – όπως και έγινε; Γίνονται εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης, και κατά πόσο μία πίστα τελικά μπορεί να προσφέρει την επιθυμητή ασφάλεια σε έναν αναβάτη;

Και αν και ο Δημήτρης δεν γυρίζει πλέον πίσω, το θέμα είναι, έπρεπε να συμβεί τέτοιο ατύχημα για να αρχίσουμε να ψάχνουμε το ποιος έχει την ευθύνη;

Σε επικοινωνία μας με τον Νίκο Μικρούλη, υπεύθυνο της εταιρίας Startt, μάθαμε ότι σε συνεργασία με τον Σωτήρη Ζαφειρόπουλο, υπεύθυνο της πίστας των Μεγάρων, και τον Βασίλη Γερακίτη, πρόεδρο του ΣΟΑΜ, έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις για τις απαραίτητες εργασίες αλλαγής δομής του χώρου, την τοποθέτηση προστατευτικών αλλά και αερόσακων σε συγκεκριμένα σημεία, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια στην πίστα των Μεγάρων.
Βρισκόμαστε μπροστά στο αδιέξοδο μίας πίστας που έχει κενά ασφαλείας, αλλά σε κάθε περίπτωση την θέλουμε, την χρειαζόμαστε, γιατί είναι καλύτερη από κάθε “Επίδαυρο” και κάθε “Μπράλο”. Αλλά σωστή, και ασφαλής.

Όπως και να έχει, εμείς θα ευχηθούμε καλό ταξίδι στο παιδί, κουράγιο στους δικούς του, και να ευχηθούμε αυτή η απώλεια να γίνει λόγος προς βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας σε όλους τους τομείς στις ελληνικές πίστες ταχύτητας.

Η κηδεία του Δημήτρη θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 16:30 στο κοιμητήριο Αμαρουσίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 19:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon