.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 10:00

Moto Guzzi California 1400 Custom – Βραβεύτηκε!

 

Best of the Best Cruiser Motorcycle 2013


Το περιοδικό Robb Report, ο απόλυτος οδηγός Lifestyle και πολυτέλειας , στην ειδική ετήσια έκδοση για τα καλύτερα νέα προϊόντα και υπηρεσίες της χρονιάς, ανακηρύσσει την Moto Guzzi California 1400 Custom "Best of the Best Cruiser Motorcycle " για το 2013.

Μεγάλη διάκριση

Πολύ μεγάλη διάκριση για την Moto Guzzi από το παγκόσμιου φήμης περιοδικό Robb. Ο απόλυτος οδηγός Lifestyle που καταδεικνύει τις τάσεις για πάνω από 37 χρόνια στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνει τη νέα Moto Guzzi California 1400 στον ετήσιο οδηγό με τα πιο πολυτελή και ιδιαίτερα αντικείμενα για το 2013.
Με παρουσία σε δώδεκα διεθνείς εκδόσεις, κάθε Ιούνιο εδώ και 25 χρόνια, δημοσιεύεται μια ειδική ετήσια έκδοση του περιοδικού Robb η οποία παρουσιάζει τα "Best of the Best". Οι εκδότες του περιοδικού δηλώνουν πως η έκδοση αυτή αποτελεί «το αποκορύφωμα της αναζήτησης για τα πιο ιδιαίτερα και πολυτελή νέα προϊόντα και υπηρεσίες ". Ο οδηγός χωρίζεται σε έξι κατηγορίες: "τροχός", "διαδρομές", "στυλ", "διασκέδαση", "σπίτι" και "αέρας & νερό".

Σημαντική αναγνώριση

Στην έκδοση "Best of the Best" 2013 το περιοδικό Robb αναφέρεται στην υψηλή τεχνολογία, το στυλ και την ακαταμάχητη γοητεία του νέου Moto Guzzi California 1400 Custom, και το ανακηρύσσει κορυφαίο προϊόν στην κατηγορία "Cruiser Motorcycles". Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση για την νέα μοτοσυκλέτα της Moto Guzzi, με σήμα τον περήφανο αετό. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η ομορφιά της California 1400 γίνεται αντικείμενο συζητήσεων. Από την πρώτη κιόλας παρουσίαση της, στη διοργάνωση της EICMA στο Μιλάνο το 2012 η μοτοσυκλέτα από το Mandello del Lario κέρδισε τις εντυπώσεις και συνεχίζει να το κάνει όπου βρεθεί: Κάννες, Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη, με τελευταίο σταθμό το Λος Άντζελες, που πραγματοποιήθηκε και το επίσημο ντεμπούτο της στην αγορά των ΗΠΑ.

Τεχνολογία και παράδοση

Η εξαιρετική αυτή μοτοσυκλέτα, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των ειδικών, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και βρίσκεται στην κορυφή της προτίμησης των πραγματικών fans της μοτοσυκλέτας – διάσημων και μη – έχοντας κεντρικό πρωταγωνιστή τον διεθνούς φήμης ηθοποιό Ewan McGregor που είναι και το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας Moto Guzzi. O Ewan δήλωσε από την πρώτη γνωριμία ενθουσιασμένος με την μοτοσυκλέτα και απόλαυσε την εμπειρία των γυρισμάτων στις ακτές και την έρημο της Δυτικής Αυστραλίας.
Τα πάντα στην California 1400 στις εκδόσεις Touring και Custom μαρτυρούν τον τέλειο συνδυασμό της τεχνολογίας τελευταίας γενιάς με την παράδοση και όλα εκείνα τα διαχρονικά στοιχεία που ξεχωρίζουν τις μοτοσυκλέτες με το θρυλικό σήμα της Moto Guzzi.
Εξοπλισμένη με έναν ισχυρό, νέο V-twin κινητήρα 1400 - τον μεγαλύτερο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ευρώπη σε αυτήν την κατηγορία – η Moto Guzzi μέσω της California δίνει μία νέα διάσταση στο μύθο της. Επιβλητική και πολυτελής, η νέα California 1400 συνδυάζει την παράδοση και όλες τις κορυφαίες τεχνολογίες: σύστημα ride-by-wire, cruise control, ABS και ένα εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Ιστορική εταιρία

Η Moto Guzzi, η οποία ιδρύθηκε το 1921 και ανήκει από τα τέλη του 2004 στον Όμιλο Piaggio, τον κορυφαίο ευρωπαίο κατασκευαστή, συνεχίζει να λειτουργεί για 92 χρόνια στο ίδιο θρυλικό εργοστάσιο στο Mandello del Lariο. Με ένα πλήρως εξοπλισμένο μουσείο, η περιοχή είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας από όλο τον κόσμο.
Η Moto Guzzi προχώρησε σε ανακαίνιση του ιστορικού εργοστασίου της και παρά την ύφεση στην ευρωπαϊκή αγορά μοτοσυκλέτας, ο συνδυασμός γκάμας και στρατηγικής επενδύσεων στο κομμάτι της Έρευνας & Ανάπτυξης απέδωσε καρπούς. Το 2012 οι πωλήσεις σημειώνουν αύξηση 15,3% (6.664 σε σύγκριση με 5.763 κομμάτια το 2011). Η προτίμηση για τις κομψές μοτοσυκλέτες από το Mandello del Lario επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία πωλήσεων του πρώτου τριμήνου που παρουσιάζουν αύξηση 27,9% παρά τη χαλάρωση της ζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 10:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon