.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2025 08:22

Κύμα δίτροχης αλληλεγγύης για ταξιδιώτη του οποίου εκλάπη η μοτοσυκλέτα

Ένας μοτοσυκλετιστής από την Ινδία, του οποίου η μοτοσυκλέτα κλάπηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ταξιδεύοντας τον κόσμο, δήλωσε ότι η υποστήριξη του κόσμου μετά την κλοπή «άλλαξε την οπτική του».

Σε άσχημες περιπέτειες μπήκε ο Yogesh Alekari, του οποίου η μοτοσυκλέτα του κλάπηκε ενώ ήταν παρκαρισμένη στο Wollaton Park στο Nottingham την περασμένη Πέμπτη. Μια μοτοσυκλέτα με την οποία ο 33χρονος αναβάτης είχε ταξιδέψει σε περισσότερες από 17 χώρες μεταφέροντας τα περισσότερα από τα υπάρχοντά του.

Ο Yogesh δήλωσε ότι έκτοτε είχε λάβει προσφορές, συμπεριλαμβανομένων ρούχων και μοτοσυκλετών αντικατάστασης, και επαίνεσε τη βοήθεια που δόθηκε από ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και την κοινότητα των μοτοσυκλετιστών: «Το εκτιμώ πραγματικά. Οι καλοθελητές άλλαξαν την οπτική μου. Λαμβάνω τεράστια υποστήριξη από όλη τη χώρα, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, όλη την κοινότητα των μοτοσυκλετιστών. Έχω λάβει πολλά μηνύματα από Βρετανούς μοτοσυκλετιστές, Βρετανούς πολίτες, που λένε "είμαστε μαζί σου - θα σε στηρίξουμε"».

Μεταξύ αυτών που θέλησαν να βοηθήσουν ήταν και η εταιρεία παραγωγής πίσω από την τηλεοπτική σειρά Long Way Home, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Ewan McGregor και τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Charley Boorman. Απαντώντας σε μια ανάρτηση του Alekari στο Instagram, ο λογαριασμός Long Way TV προσφέρθηκε να δωρίσει μια μοτοσυκλέτα : «Λυπόμαστε πολύ που μάθαμε για την κλοπή της μοτοσυκλέτας σου στο Νottingam. Έχουμε μια KTM που χρησιμοποιήσαμε στα γυρίσματα της τελευταίας σειράς. Θα θέλαμε να σας τη δανείσουμε για να τη χρησιμοποιήσετε αν αυτό βοηθάει».

Ο Alekari είπε ότι θα περίμενε να δει αν η μοτοσυκλέτα του θα μπορούσε να ανακτηθεί από την αστυνομία πριν δεχτεί την προσφορά ενός νέου οχήματος, λέγοντας τα εξής: «Είμαι πολύ συγκινημένος για αυτή τη μοτοσυκλέτα. Απλώς δώστε μου πίσω τη μοτοσυκλέτα μου. Θέλω απλώς μια ειρηνική ζωή και υποφέρω πολύ».

Για την ιστορία, το ταξίδι του Alekari τον οδήγησε να διασχίσει χώρες όπως το Ιράν, το Νεπάλ, την Κίνα, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν - πριν περάσει από την Ευρώπη, επισκεπτόμενος πολλά έθνη, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γαλλία. Ο Ινδός δημιουργός περιεχομένου βρισκόταν καθ' οδόν προς την Οξφόρδη όταν πάρκαρε στο Wollaton Park στις 28 Αυγούστου. Αφού πήρε το πρωινό του, ο Alekari βρήκε τη μοτοσυκλέτα και όλα τα υπάρχοντά του να είχαν εξαφανιστεί, ενώ από βιντεοσκοπημένα πλάνα που κατέγραψε ένας επισκέπτης στο πάρκο φάνηκε η μοτοσυκλέτα να κάνει φτερά, πλαισιωμένη από δύο... κλέφτες με σκούτερ. Τέλος, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Nottinghamsire δήλωσε ότι οι αστυνομικοί εξακολουθούν να «διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες», αλλά δεν έχουν γίνει συλλήψεις και η μοτοσυκλέτα δεν έχει εντοπιστεί...

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2025 08:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon