Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2025 12:58

Επικό πισωγύρισμα από την κυβέρνηση Καταλονίας – «Παρεξήγηση η απαγόρευση δικύκλων βενζίνης»

Η κατακραυγή έχει αποτέλεσμα, τελικά.

Πάνε λίγα μόνο 24ωρα, από τα ρεπορτάζ για την πιθανή, επικείμενη απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δίκυκλα βενζίνης, στην Καταλονία της Ισπανίας, σταδιακά μέχρι το 2030. Οι αντιδράσεις γενικότερα ήταν μάλλον... αυτές που πιστεύετε, καθώς σύμφωνα με νέα ρεπορτάζ, η κυβέρνηση της Καταλονίας έκανε λόγο για «παρεξήγηση λόγω της σύνταξης του κειμένου» και ότι δεν προτίθεται να απαγορεύσει τα δίκυκλα εσωτερικής καύσης, προς το παρόν.

Τα ίδια ρεπορτάζ αναφέρουν, μάλιστα, ότι έχει γίνει ήδη συνάντηση μεταξύ της Κυβέρνησης και της ANESDOR (της ένωσης των επαγγελματιών του τομέα του δίκυκλου της Ισπανίας) για τις ανάλογες διευκρινίσεις. Η ANESDOR δημοσίευσε ανακοίνωση, ως εξής: «Είμαστε χαρούμενοι που διαπιστώνουμε ότι επρόκειτο απλά για μία παρεξήγηση και ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να περιορίσει τα δίκυκλα βενζίνης, αλλά αντιθέτως, να προωθήσει σθεναρά την ηλεκτροκίνηση, ειδικά στις αστικές περιοχές. Συνυπογράφουμε απολύτως σε αυτή την προσέγγιση και θα εργαστούμε αποφασιστικά για να το πετύχουμε».

Τώρα, πείτε μας εσείς: Ήταν πράγματι παρεξήγηση, ή απλώς η ψυχρή αλήθεια για την κινητικότητα, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, έκανε την εμφάνιση της για μία ακόμη φορά;

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2025 13:03
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon