.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 17:03

R.I.P. Kevin Ash - Σκοτώθηκε ο συνεργάτης του Bikeit!

Σε θανατηφόρο ατύχημα στην Νότια Αφρική

 


Άυριο το πρωί, κανονικά θα διαβάζατε πρώτοι παγκοσμίως το τεστ για το νέο BMW R 1200 GS, από τον συνεργάτη του Bikeit, Kevin Ash, ο οποίος βρισκόταν στην Νότια Αφρική για την παγκόσμια παρουσίαση της νέας μοτοσυκλέτας.

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο έγκριτος δημοσιογράφος Kevin Ash άφησε την τελευταία του πνοή χτες, σε θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη κατά την διάρκεια της παρουσίασης.Honda CB1100 16-web

Η επίσημη δήλωση της BMW Motorrad αναφέρει για το τραγικό συμβάν: “Με μεγάλη λύπη η BMW Motorrad επιβεβαιώνει τον θανατηφόρο τραυματισμό του Kevin Ash κατά τη διάρκεια επίσημης παρουσίασης στη Νότιο Αφρική. Το δυστύχημα συνέβη νότια της πόλης George, 250 χιλιόμετρα ανατολικά του Cape Town. Από σεβασμό προς τα πρόσωπα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του εκλιπόντος, καμία περαιτέρω πληροφορία δεν θα δοθεί για την ώρα.
O Adrian Roderick, Γενικός Διευθυντής της BMW Motorrad Αγγλίας, δήλωσε:
“Είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι και λυπημένοι στο άκουσμα αυτών των τραγικών νέων για τον Kevin Ash, έναν από τους πιο έμπειρους και αξιοσέβαστους δημοσιογράφους του χώρου της μοτοσυκλέτας, του οποίου ο τραγικός χαμός θα μας επηρεάσει όλους. Υπήρξε φίλος, όσο και δημοσιογράφος και θα μας λείψει πολύ. Οι σκέψεις μας αυτή τη δύσκολη ώρα βρίσκονται στην οικογένεια, στους φίλους του και στους συναδέλφους του.

Ο συνάδελφος δημοσιογράφος του Kevin Ash, Geoff Hill ο οποίος βρισκόταν μαζί του στην παρουσίαση τύπου, δήλωσε:
“Κανείς ακόμα δεν είναι σίγουρος για το τι συνέβη, και θα συνεχίσουμε να μην γνωρίζουμε πολλά πράγματα μέχρι να τελειώσει η έρευνα της αστυνομίας σε συνεργασία με τη BMW. Όλοι μας εδώ στην παρουσίαση είμαστε συγκλονισμένοι και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Kevin έχει φύγει και δεν τον δούμε να περνάει την πόρτα κάνοντας ένα χιουμοριστικό σχόλιο.  Δεν ήταν απλώς θρύλος στο χώρο της δημοσιογραφίας ειδικού τύπου, με αξεπέραστες τεχνικές γνώσεις και στυλ γραφής, αλλά επίσης ένας καλός φίλος για όλους μας, και τον χώρο της μοτοσυκλέτας γενικότερα, ο οποίος από σήμερα είναι φτωχότερος.»

Ο Kevin Ash ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της μοτοσυκλέτας ως ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Fast Bikes το 1991 και το 1994 συνεργάζεται με το MCN (Motorcycle News). Από το 1997 γίνεται freelance δημοσιογράφος και αρθρογραφεί όχι μόνο για το MCN, αλλά και για την εφημερίδα Telegraph και πλήθος περιοδικών μοτοσυκλέτας ανά τον κόσμο. Έγινε γνωστός για το υψηλό επίπεδο τεχνικών γνώσεων  που κατείχε γύρω από τη μοτοσυκλέτα, την καθαρότητα της γνώμης του και το ιδιαίτερο στυλ γραφής του. Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Τον τελευταίο χρόνο ο Kevin συνεργαζόταν και με το ηλεκτρονικό περιοδικό Bikeit, μια συνεργασία η οποία μας τίμησε ιδιαίτερα. Το Bikeit εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το τραγικό συμβάν και την απώλεια ενός από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους στον χώρο της μοτοσυκλέτας.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 17:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon