.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 13:57

Αυτό το νέο ελικόπτερο-drone έχει κινητήρα από Kawasaki H2R

Ίσως το πιο badass τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο ever!

Ένας από τους πολλούς τομείς δραστηριοποίησης της Kawasaki Heavy Industries είναι, όπως ξέρουμε, η αεροδιαστημική βιομηχανία -μάλιστα, η Kawasaki είναι τόσο μεγάλη σαν εταιρεία που οι μοτοσυκλέτες είναι μόνο μέρος της ατζέντας της. Αυτό, λοιπόν, είναι το νέο drone της, κατασκευασμένο για ειδικές χρήσεις, ονόματι K-Racer-X2.

Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο ελικόπτερο, «διάδοχο» του K-Racer που η Kawasaki τέσταρε ήδη από το 2020 και βελτιωμένο, ως προς την ικανότητα ανύψωσης η οποία πλέον φτάνει τα 200 κιλά, τα διπλάσια από το K-Racer. Στην καρδιά του ελικοπτέρου χτυπά ο υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος κινητήρας του H2R, με 300 ίππους ισχύος που κινεί ένα συμβατικό σύστημα στροφείων ελικοπτέρου -το κεντρικό και το ουραίο. Το K-Racer-X2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε αποστολή απαιτεί τα πλεονεκτήματα του ελικοπτέρου, αλλά είναι απαγορευτικό για θέματα κόστους ή ασφάλειας η αποστολή ενός επανδρωμένου αεροσκάφους.

Δείτε παρακάτω και το ανάλογο βίντεο της Kawasaki και ακούστε τον ήχο του 4κύλινδρου κινητήρα σε λειτουργία...

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 14:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon