.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 11:59

Suzuki και Panasonic θα εξελίξουν νέα ηλεκτρικά δίκυκλα

Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία νέων ηλεκτρικών δικύκλων με κινητήρες και μπαταρίες ποδηλατικών εφαρμογών.

Οι Suzuki Motor Corporation και Panasonic Cycle Technology Co., Ltd. ανακοίνωσαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 τη σύναψη συμφωνίας για την από κοινού δημιουργία νέων δικύκλων που θα βασίζονται στις κινητήριες μονάδες ηλεκτρικών ποδηλάτων (e-bikes) στην Ιαπωνία.

Βασικό αντικείμενο αυτής της σύμπραξης είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων κατασκευής νέων οχημάτων που θα χρησιμοποιούν ελαφριά ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου από ποδηλατικές εφαρμογές που ήδη βρίσκονται στην αγορά.

e5931718de88c5785a2c07f54a9ec8b44ac40811 xlarge

Σύμφωνα με το πλάνο της συμφωνίας, το τμήμα μοτοσυκλετών της Suzuki θα αναλάβει τη σχεδίαση και εξέλιξη των δικύκλων, ενώ η Panasonic Cycle Technology θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή των κινητήρων και μπαταριών.

Οι δύο πλευρές συνεργάζονταν ήδη με βάση συμφωνία που είχαν συνάψει το 1999, κατά την οποία η Suzuki εμπορεύεται στην Ιαπωνία ηλεκτρικά ποδήλατα που φτιάχνει η Panasonic Cycle Technology υπό την επωνυμία LOVE SNA24/26.

Το επόμενο βήμα είναι η προσέγγιση των δύο αυτών κόσμων, δηλαδή των ηλεκτρικών ποδηλάτων και των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και σκούτερ, με τους δύο εταίρους να επεξεργάζονται ουσιαστικά μια νέα γενιά ελαφριών ηλεκτρικών δικύκλων πόλης.

Πηγή: Suzuki Global

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon