.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 19:28

Ultraviolette F77 Space Edition – Προς τιμήν της ινδικής… NASA

Η ινδική startup ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Ultraviolette είχε ταράξει τα νερά της ηλεκτροκίνησης με το F77. Τώρα επανέρχεται με μια ιδιαίτερη έκδοση.

Αρχικά, αν σας φαίνεται παράξενη η σύνδεση της Ινδίας με το διάστημα, πλανάστε πλάνην οικτράν, μιας και η διαστημική υπηρεσία των Ινδών καλπάζει. Για την ακρίβεια, σήμερα κιόλας πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη προσελήνωση του λεγόμενου Chandrayaan-3 στον νότιο πόλο της Σελήνης, κάνοντας την Ινδία την τέταρτη χώρα που πήγε στη Σελήνη, αλλά και την πρώτη που προσεληνώθηκε στον ανεξερεύνητο νότιο πόλο του δορυφόρου της Γης.Προς τιμήν αυτής της δραστηριότητας λοιπόν γεννήθηκε η Space Edition. Η περιορισμένης έκδοσης ηλεκτρική μοτοσυκλέτα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις, με μόνο 10 από αυτές να έρχονται στη… ζωή.

f77snapshot1.jpg

Όσον αφορά το συνολικό στυλ και τη σχεδίαση, το F77 Space Edition είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο με τα μοντέλα F77 Recon και Standard. Διατηρεί το ίδιο αιχμηρό και νευρικό design, με τον επιθετικό LED προβολέα και τα μεγάλα μπροστινά κομμάτια του φέρινγκ που φιλοξενούν τη μπαταρία. Ωστόσο, η Space Edition ξεχωρίζει με τη χρωματική της απόχρωση ονόματι Cosmic White, που χαρακτηρίζεται από ένα δίχρωμο φινίρισμα λευκού και πορτοκαλί που κατά τα λεγόμενα των Ινδών είναι όμοιων προδιαγραφών με τις βαφές μαχητικών αεροσκαφών. Ακόμα, η Ultraviolette λέει ότι χρησιμοποίησε υλικά αεροδιαστημικής ποιότητας για την κατασκευή του F77 Space Edition, όπως το αλουμίνιο 7075 στην τιμονόπλακα αλλά και το ειδικής έκδοσης κλειδί. Από τεχνολογικής πλευράς, το F77 είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες γρήγορης φόρτισης, οθόνη TFT 5’’, πολλαπλές λειτουργίες οδήγησης, συνδεσιμότητα Wi-Fi, σύζευξη smartphone και πλοήγηση.

f77snapshot2.jpg

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Ultraviolette F77 Space Edition παρουσιάζει μια μικρή αύξηση στην ισχύ σε σχέση με την απλή έκδοση, με έναν κινητήρα 30,2kW που αποδίδει περίπου 40 ίππους και 10 κιλά ροπής, επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 152 χλμ/ώρα. Οι δε μπαταρίες της F77 Space Edition παρέχουν στη μοτοσυκλέτα εντυπωσιακή αυτονομία της τάξης των 300+ χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ωστόσο, ότι η πραγματική αυτονομία θα ποικίλλει ανάλογα με το στυλ οδήγησης, το έδαφος και τις συνθήκες του δρόμου.

Όσον αφορά την τιμή και τη διαθεσιμότητα, μην περιμένετε να μπορέσετε να πάρετε στα χέρια σας ένα τέτοιο F77 καθώς όπως προείπαμε θα παραχθούν μόνο 10 από αυτά. Επιπλέον, η τιμή του είναι 560.000 ρουπίες ή περίπου 6.500 ευρώ, λογικά πιο ακριβό τα περί τα 4.500 ευρώ της πιο απλής έκδοσης. Για να σας το χαλάσουμε και εντελώς, μιλάμε για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που προς το παρόν διατίθενται μόνο στην Ινδία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon