.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 10:33

Stefan Pierer – Το μέλλον της GASGAS, η σχέση με την MV Agusta

Η μετεξέλιξη της GASGAS με κατασκευάστρια μοτοσυκλετών δρόμου και ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η MV Agusta, κατά τον ιθύνοντα νου της Pierer Mobility.

Στη μεγάλη συνέντευξη του Stefan Pierer που δημοσιεύει το αμερικανικό Motorcycle.com, ο ιδιοκτήτης των KTM, Husqvarna και GASGAS (και αρκετών άλλων εταιρειών) μιλά για το μέλλον της ισπανικής GASGAS.

Εξηγεί ότι η GASGAS έχει φέρει μια νέα πνοή στον όμιλο, καθώς η στρατηγική του είναι να κοστολογούνται 8 με 10% φτηνότερα από τις ανάλογες ΚΤΜ, θέλοντας να στοχεύσει σε νεότερο πελατολόγιο. Νίκες το παγκόσμιο στερέωμα όπως αυτή του Sam Sunderland στο περσινό Dakar (2022) λειτούργησαν πολύ θετικά για την εταιρεία, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την εμπλοκή της GASGAS με το MotoGP, κάτι που έχει ενθουσιάσει το κοινό της Ισπανίας έχοντας εκεί μια “δική του” εταιρεία.

JSQBEOD3BJGJBMK5KEPL6FBJ4U

Όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες της GASGAS, το μεγάλο supermoto SM700 είναι ήδη στην αγορά, αλλά η σημαντική είδηση που αποκαλύπτει o Pierer είναι πως σύντομα θα δούμε και μοντέλα δρόμου με τους δικύλινδρους κινητήρες της ΚΤΜ, δηλαδή μοτοσυκλέτες ανάλογες με τη σειρά των Duke.

Ερωτώμενος σχετικά με την εμπλοκή της εταιρείας του στην MV Agusta, όπου πρόσφατα απέκτησε το 25.1% των μετοχών της, ο Pierer εξηγεί ποια ακριβώς είναι η συμφωνία:

“Θα αναλάβουμε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, θα αγοράσουμε όλα τα εξαρτήματα που χρειάζονται για την παραγωγή των MV Agusta τον επόμενο χρόνο και μετά θα αναλάβουμε την παγκόσμια διάθεση του τελικού προϊόντος.”

921 S ENGINE 1

Εν ολίγοις, η εμπλοκή της ΚΤΜ στην MV Agusta φαίνεται πως θα είναι μεγαλύτερη απ’ όσο ενδεχομένως να αναλογεί στο ένα τέταρτο των μετοχών της. Μάλιστα ο Pierer δείχνει να έχει ισχυρή άποψη και για τη στρατηγική της ιταλικής εταιρείας. Ερωτώμενος για τα Lucky Explorer 5.5 και 9.5, δηλώνει ευθαρσώς:

Κανείς δεν τα χρειάζεται αυτά, ειδικά με αυτό το όνομα. Η αγορά των adventure είναι μεγάλη, αλλά επίσης και η πιο δύσκολη και ανταγωνιστική. Κανείς δεν περιμένει τέτοια μοντέλα από την MV Agusta.

“Κατά τη γνώμη μου, πριν μπεις σε μια νέα κατηγορία με κάτι τόσο ριζοσπαστικά διαφορετικό από τα στάνταρ της MV Agusta, πρέπει πρώτα να έχεις πιάσει σωστά όλες τις κατηγορίες που η MV Agusta παραδοσιακά είναι δυνατή. Και, πιστέψτε με, έχει πολλή δουλειά να γίνει εκεί.

“Η MV Agusta έρχεται από έναν χώρο high-end, δε θα έλεγα “πολυτελής”, αλλά σίγουρα υψηλού επιπέδου. Νομίζω πως η Brutale είναι μια καλή βάση, αλλά για μένα η μοτοσυκλέτα που ενσωματώνει την ουσία της MV Agusta είναι η F4. Όταν εμφανίστηκε πριν 25 χρόνια είχε τόσες ωραίες λεπτομέρειες, ήταν τέλεια και πανέμορφη. Θα έλεγα πως το στυλ χάθηκε στην πορεία, γιατί είχαν πολλά προβλήματα να τους απασχολούν, ενώ και ο Tamburini είχε σταματήσει να φτιάχνει μοτοσυκλέτες.

“Αλλά, για να σας δώσω και μια είδηση, ο συνεργάτης μας Gerald Kiska πρόκειται να στήσει ένα θυγατρικό στούντιο Kiska Design μέσα στο εργοστάσιο της MV Agusta στο Βαρέζε.

“Πιστεύω πως η MV Agusta πρέπει να παραμείνει premium εταιρεία, τόσο σε κατασκευή όσο και σε χωρητικότητα. Όλες οι MV πρέπει να φτιάχνονται στην Ιταλία και τα τρικύλινδρα 900 κυβικά να είναι ο μικρότερος κυβισμός της.

Πηγή: Motorcycle.com 1 / 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 12:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon