.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 13:46

Uedi - Custom sidecar για Honda CT125 και όχι μόνο

Η ιαπωνική Auto Staff Suehiro κατασκεύασε ένα απίθανο καλάθι για το on-off παπί της Honda, και σύντομα θα το προσαρμόσει και σε άλλα μοντέλα.

Το CT125 παρουσιάστηκε ως concept από τη Honda στο Tokyo Motor Show 2019 και έναν χρόνο αργότερα μπήκε κανονικά σε μαζική παραγωγή. Ατυχώς δεν έχει βρει ακόμη τον δρόμο του για την Ευρώπη, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται καθώς ήδη από το 2020 η Honda έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα του ονόματός του για την αγορά της ΕΕ.

Στην Ιαπωνία πάντως εκτιμήθηκε δεόντως η επιστροφή του στη σύγχρονη πραγματικότητα κι έτσι η αγορά αξεσουάρ γύρω από αυτό άρχισε να προσφέρει ολοένα και περισσότερες επιλογές. Μια εκ των κορυφαίων είναι η κατασκευή της Auto Staff Suehiro, βαπτισμένη Uedi.

Πρόκειται για ένα καλάθι (sidecar) ειδικά σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο παπί, με ανάλογη βαφή και διακόσμηση και όλα όσα περιμένει κανείς από ένα καλάθι. Μάλιστα ο σχεδιαστής του φρόντισε και για μια πολύ απλή και έξυπνη πατέντα χειρόφρενου στο παπί, ώστε να μην το τραβά το βάρος του καλαθιού όταν είναι παρκαρισμένο σε δρόμο με κλίση.

Η σχεδίασή του άρχισε τον Ιανουάριο 2022 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καθώς το καλάθι Uedi είναι ήδη διαθέσιμο στην Ιαπωνία και μάλιστα με έγκριση για χρήση ακόμη και στον αυτοκινητόδρομο.

Ο δε δημιουργός του λέει πως σκέφτεται σύντομα να φτιάξει σετ βάσεων που να ταιριάζουν και σε άλλα μοντέλα της Honda, αναφέροντας συγκεκριμένα τα C125, Dax 125 και Cross Cub 110.

Δείτε το στην ιστοσελίδα του δημιουργού του, καθώς και παρακάτω σε βίντεο από τη δοκιμή του από το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 13:53

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon