.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 13:30

Casio Honda Racing Edifice – Συλλεκτικό ρολόι για μια σπουδαία αγωνιστική επέτειο

Η Honda γιορτάζει 60 χρόνια από την πρώτη της νίκη σε GP με ένα ρολόι σε περιορισμένη παραγωγή.

Κυριακή 14 Μαΐου 1961, πίστα Hockenheim στη Δυτική (τότε) Γερμανία, πρώτος αγώνας της σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP Μοτοσυκλετών. Στην κατηγορία των 250 κυβικών αγωνίζονται ιερά τέρατα των δίτροχων αγώνων, όπως ο Jim Redman με Honda, ο Tarquinio Provini με Morini και φυσικά ο αναβάτης που θα κατακτούσε τον τίτλο της κατηγορίας, Mike Hailwood με Honda.

Στην καρό σημαία ωστόσο θα φτάσει πρώτος ο Ιάπωνας Kunimitsu Takahashi με μια ακόμη Honda RC162. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Honda σε GP, γεγονός που δικαίως έχει ανάξει τον Takahashi σε αιώνιο θρύλο στην πατρίδα του.

Για την επέτειο των 60 ετών από εκείνο το σπουδαίο επίτευγμα, η Honda συνεργάστηκε με την Casio για τη δημιουργία του συλλεκτικού μοντέλου Edifice. Φυσικά ξεχωρίζει από τις χρωματικές επιλογές στην πλάκα του, με τα κλασικά αγωνιστικά χρώματα της Honda της εποχής: κόκκινο, ασημί και λίγο κίτρινο.

Εκτός των αισθητικών παραπομπών, η επέτειος απαθανατίζεται με σχετικές αναγραφές τόσο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος του ρολογιού, καθώς και στα δύο λουράκια που το συνοδεύουν.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει αδιαβροχοποίηση σε πίεση έως 10 bar, ραδιόφωνο, χρονόμετρο, ταχύμετρο, ενδείξεις από 29 ζώνες ώρας και το σύστημα φόρτισης από τον ήλιο Tough Solar που επεκτείνει την αυτονομία της μπαταρίας του έως τις 20 μέρες.

Προς το παρόν το Casio Honda Racing Edifice αναμένεται τον ερχόμενο Μάιο και προορίζεται μόνο για την Ιαπωνική αγορά σε περιορισμένη παραγωγή, το μέγεθος της οποίας δεν καθορίζεται. Η τιμή του στην Ιαπωνία ορίζεται στα 77,000 γιεν, ή περίπου €600 (με ισοτιμία 26/3/2021).

Δείτε το στην ιστοσελίδα της Casio

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon