.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 09:56

Next-level επανδρωμένο multicopter για ακροβατικά! - Video

Δείτε ένα θεαματικό βίντεο με ένα επανδρωμένο Multicopter (θα το λέγαμε Drone, αλλά ο ορισμός του Drone κάνει λόγο για μη-επανδρωμένο σκάφος), το οποίο κάνει αεροβατικά κόλπα στην Κροατία. Στόχος των κατασκευαστών είναι η διοργάνωση Πρωταθλήματος με παρόμοια επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα, σε μια ιδέα που θυμίζει... πόλεμο των άστρων!

Έχουμε δει και στο παρελθόν απόπειρες για επανδρωμένα multicopter, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο όχημα να κάνει ακροβατικά με μια κούκλα (αρχικά στάδια ακόμα) μέσα του.

Οι δοκιμές της ομάδας Drone Champions AG, που είναι και οι ιδρυτές του Πρωταθλήματος DCL (Drone Champion's League), γύρισαν το συγκεκριμένο βίντεο στην Κροατία, ενώ μετά τα αεροβατικά με την κούκλα, στο κόκπιτ μπήκε για πρώτη φορά άνθρωπος, ο οποίος και έκανε μια σύντομη πτήση -δίχως flip και άλλα αεροβατικά αυτή τη φορά.

Φυσικά όπως και να το κάνουμε, όσο θεαματικά και να είναι τα πλάνα, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε πως το συγκεκριμένο project (αγώνες με επανδρωμένα multicopter) το πιθανότερο είναι να μην γίνει ποτέ πραγματικότητα, καθώς το θέμα της ασφάλειας των πιλότων δείχνει αξεπέραστο. Τι θα γίνει δηλαδή αν κάτι πάει στραβά; Αν το multicopter πάθει βλλάβη; Αν συγκρουστούν 2 και παραπάνω οχήματα την ώρα του αγώνα;

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το γεγονός πως η ιδέα μας θυμίζει το Podracer του Anakin Skywalker από τον Πόλεμο των Άστρων, στην ταινία The Phantom Menace. Και όλοι ξέρουμε τι συνέβη στους περισσότερους πιλότους εκείνου του αγώνα, σωστά;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon