.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 15:14

Λουξεμβούργο: Θα γίνει η 1η χώρα στον κόσμο με δωρεάν MMM!

Από το καλοκαίρι του 2019

Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να προσφέρει από το ερχόμενο καλοκαίρι το μικρό κράτος του Λουξεμβούργου με τους μόλις 600.000 κατοίκους του!

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η είδηση έρχεται από επίσημα χείλη και μάλιστα αυτά του πρωθυπουργού της χώρας Xavier Bettel που βρίσκεται για δεύτερη σερί φορά στο τιμόνι του μικρού κρατιδίου, έπειτα και από τις πρόσφατες εκλογές στη χώρα.

Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου καταργεί ουσιαστικά τα εισιτήρια για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός από τα ταξί και τα αεροπλάνα, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε το είχε κάνει αυτό για όλα τα άτομα με ηλικία έως και 20 έτη.

Δύο από τους λόγους που η κυβέρνηση του Bettel προχωρά σε αυτή την κίνηση είναι το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πόλη του Λουξεμβούργου και οι προεκλογικές της δεσμεύσεις όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέχρι τώρα τα εισιτήρια για τα ΜΜΜ του Λουξεμβούργου (τρένο, τραμ και λεωφορεία) είχαν πλαφόν στα δύο ευρώ για δύο ώρες χρήση, χρόνος αρκετός για να φτάσει η πλειοψηφία των χρηστών στον προορισμό τους καθώς ολόκληρη η χώρα είναι μόλις 2.585 τ.χλμ. Για να καταλάβετε λίγο καλύτερα τι εννοούμε ολόκληρη η Αττική έχει έκταση 3.808 τ.χλμ.!

luxemburg free mmm

Καλή η κίνηση από πλευράς Bettel  για την ελάφρυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Λουξεμβούργο, αλλά όπως πληροφορούμαστε, η δωρεάν επιβίβαση για όλους θα φέρει και περισσότερους φόρους για τους πολίτες του μικρού κρατιδίου. Τέλος; αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αφορά την πρώτη και δεύτερη θέση στα βαγόνια των τρένων που μέχρι πρότινος χρεωνόταν επιπλέον σε σχέση με την τρίτη θέση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 16:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon