.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 12:35

Τα “smart” κράνη της Jarvish έρχονται στην Ευρώπη

Διασυνδεσιμότητα, τεχνολογία και πολλές εφαρμογές

H Jarvish είναι μια εταιρεία από την Ταϊβάν με πολύ μεγάλες βλέψεις σε ένα τομέα της αγοράς, που τώρα έχει αρχίσει να δείχνει την δυναμική του: τα Smart μοτοσυκλετιστικά κράνη.

Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορες προσπάθειες, κυρίως startup χαρακτήρα, όμως η Jarvish διαφέρει, καθότι ήδη διαθέτει τα κράνη της στην –πολύ μεγάλη- αγορά της Ταϊβάν, ενώ τώρα ετοιμάζεται και για την επέκταση της στις δυτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της ευρωπαϊκής.

Τα κράνη με τα οποία θα επιχειρηθεί αυτό το άνοιγμα είναι τα full carbon X και Χ-ΑR, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας ΕCE 22.05.

Κύρια χαρακτηριστικά και στα δύο μοντέλα είναι η ύπαρξη μπροστινής κάμερας και ακουστικών / μικροφώνου, καθώς και η σύνδεση με smart συσκευές, μέσω Bluetooth. Αυτό επιτρέπει στον αναβάτη να διαχειρίζεται μέσω φωνητικών εντολών εφαρμογές όπως το navigation στο κινητό,  να λαμβάνει τις εισερχόμενες κλήσεις αλλά και να καλεί ο ίδιος αριθμούς, να λαμβάνει επίσης ενημερώσεις για τον καιρό, την κυκλοφορία στους δρόμους, ενώ πάντα μέσω φωνητικής εντολής, θα μπορεί να βρει τα πιο κοντινά σε αυτόν βενζινάδικα, εστιατόρια ή άλλα σημεία ενδιαφέροντος.  

Το X-AR μοντέλο, πέραν όλων αυτών, ενσωματώνει και μια δεύτερη κάμερα στην πίσω πλευρά του κράνους, καλύπτοντας συνδυαστικά με την μπροστινή ένα εύρος 360 μοιρών γύρω από την μοτοσυκλέτα και έχει δυνατότητα καταγραφής και αποθήκευσης video ή  φωτογραφιών, πάντα με ενεργοποίηση μέσω φωνητικής εντολής ή ακόμα και δυνατότητα live streaming εικόνας στα social media.

Με μια φωνητική εντολή του αναβάτη επίσης, “κατεβαίνει” μια οθόνη head up display από το εσωτερικό γείσο στην οποία πλροβάλοται διάφορες πληροφορίες που αφορούν την ταχύτητα, την κατεύθυνση, την πλοήγηση, τον καιρό, την ώρα, τα όρια ταχύτητας αλλά και τις κλήσεις και τα μηνύματα που έχει δεχθεί κανείς στο κινητό του.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα φωνητικής ενεργοποίησης της “εικονικής βοηθού” Alexa, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για τις δυνατότητες που προσφέρονται  στον αναβάτη.  

Τα κράνη θα διατίθενται για αγορά μέσω του Amazon, με το Χ να κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ και να αναμένεται στα τέλη το 2018 και το Χ-ΑR να φθάνει τα 1000 ευρώ και να είναι διαθέσιμο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 12:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon