.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 14:35

Desktop Metal – Νέα τεχνολογία 3D Printing μετάλλων

 

Πολλά υποσχόμενη, με δυναμική να αλλάξει τις διαδικασίες παραγωγής!

 

 

H τεχνολογία του 3D Printing, έχει γίνει εδώ και χρόνια ευρύτερα γνωστή και πλέον υπάρχουν στην αγορά ακόμα και οικιακές συσκευές – “εκτυπωτές”.  Όλα αυτά αφορούν βέβαια το πλαστικό ως υλικό μορφοποίησης, με τις όποιες προσπάθειες για την χρήση κάτι πιο στιβαρού, όπως το μέταλλο, να καταλήγουν σε πανάκριβα, ογκώδη και πολύ αργά στις διαδικασίες “εκτύπωσης” μηχανήματα, τα οποία λειτουργούν μόνο με πολύ συγκεκριμένα κράματα.  Με λίγα λόγια, δεν είναι για όλους. Η NASΑ έχει ένα μηχάνημα αυτού του τύπου στην κατοχή της για παράδειγμα….

Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει, μέσω της εταιρείας Desktop Metal, η οποία υπόσχεται έναν 3D “εκτυπωτή” μετάλλων, ο οποίος θα είναι 100 φορές πιο γρήγορος από τους υπάρχοντες, πολύ – πολύ πιο φθηνός στην κατασκευή του, έχοντας παράλληλα την ικανότητα να “εκτυπώσει” μια μεγάλη ποικιλία από είδη και κράματα μετάλλων, όπως χάλυβα, αλουμίνιο, χαλκό, μπρούτζο, ακόμα και τιτάνιο!

 desktop metal 3d printers 6

Η εταιρεία είναι start up τύπου, οπότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει αμφιβολίες για τους τολμηρούς ισχυρισμούς των επιτευγμάτων της, ωστόσο έχει συσταθεί από καθηγητές του MIT, που όσο να πεις, κάτι θα ξέρουν, ενώ ανάμεσα στους βασικούς χρηματοδότες, συμπεριλαμβάνεται και η Google, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό…

Η Desktop Metal, προτίθεται να δημιουργήσει δύο είδη “εκτυπωτών”, έναν για βιομηχανική χρήση και έναν για “οικιακή” χρήση, με το κόστος αγοράς  να είναι και στις δύο περιπτώσεις πολύ προσιτό, συγκριτικά με ότι αντίστοιχο υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά.

desktop metal 3d printers 2

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, αν όλα αυτά αποτελέσουν πραγματικότητα, μπορούν να φέρουν επανάσταση στον κατασκευαστικό τομέα, απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την δημιουργία πολύπλοκων μεταλλικών τμημάτων.

Στον δικό μας μικρόκοσμο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια, ίσως να έχουμε την δυνατότητα να κατεβάζουμε το σχεδιαστικό μοντέλο ενός ανταλλακτικού ή ενός αξεσουάρ και να το “τυπώνουμε” στο σπίτι μας!   

Περισσότερα για αυτή την καινοτόμο τεχνολογία, στο site της εταιρείας.

Ακολουθεί σχετικό video:  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 14:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon