.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 10:42

BMW - Επενδύει 200 εκατομμύρια ευρώ σε τμήμα έρευνας και εξέλιξης μπαταριών

 

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!

 

Ένα ξεχωριστό τμήμα, αντικείμενο του οποίου θα είναι η έρευνα και η εξέλιξη των μπαταριών, ως μέσω αποθήκευσης και παροχής ενέργειας για ηλεκτροκίνητα οχήματα ετοιμάζει η BMW, στο Μόναχο.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στην χημική σύσταση, στην δομική υπόσταση αλλά και στην σχεδίαση των μπαταριών, με σκοπό την δημιουργία πιο αποδοτικών, ικανών και πρακτικών μονάδων, μελλοντικά.

Η BMW δεν θα παράγει  στις εγκαταστάσεις της μπαταρίες, ωστόσο θα παρέχει τις τεχνολογίες σε συνεργαζόμενους κατασκευαστές, προκειμένου να ικανοποιεί τις ανάγκες και την ζήτηση για τα e-οχήματα της.

P90286375 highRes production of protot

Στο πρότυπο αυτό κέντρο θα εξελιχθεί και η νέα, ενιαία μονάδα ηλεκτροκίνησης, που θα ενσωματώνει σε μια μονάδα, μπαταρία, μοτέρ, μετάδοση και έλεγχο της παρεχόμενης ενέργειας.

Απώτερος σκοπός είναι, οι ενιαίες αυτές μονάδες να μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε πληθώρα μοντέλων αλλά να μπορούν εύκολα επίσης να αντικατασταθούν, με τρόπο που κατ αντιστοιχία θα θυμίζει αναβάθμιση στο hardware υπολογιστή.

Τα πρώτα οχήματα με αυτές τις νέες ενιαίες μονάδες ηλεκτροκίνησης, θα μπουν σε διαδικασία παραγωγής το 2021, ενώ το 2026, η BMW αναφέρει ότι όλα τα e-μοντέλα της θα κινούνται από solid state τύπου μπαταρίες.

Όλα αυτά αφορούν βέβαια τον όμιλο της BMW και κυρίως τα αυτοκίνητα, χωρίς να γίνεται ξεχωριστή αναφορά για την BMW Motorrad. Ωστόσο οι Βαυαροί έχουν… παρελθόν και παρόν στα δίτροχα ηλεκτρικά, μην ξεχνάμε ότι το C Evolution πωλείται σε αρκετές χώρες, με την BMW Motorrad να αποτελεί την μόνη από τις μεγάλες κατασκευάστριες με ένα e-scooter αυτού του μεγέθους στην γκάμα της.   

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 10:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon