.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 11:11

Kawasaki KX250F/KX450F 2015

Η ώρα της βελτίωσης

 

Μετά από τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στο AMA Supercross, από το 2011 μέχρι το 2014, η Kawasaki βάζει το νυστέρι βαθιά στην σειρά KXF.

Οι νέες μοτοσυκλέτες KX350F και KX450F είναι βελτιωμένες ώστε να στρίβουν ευκολότερα, να επιταχύνουν πιο δυνατά και να φρενάρουν καλύτερα.

Νέο μπροστινό σύστημα

Η Kawasaki τοποθετεί στα νέα μοντέλα το νέο μπροστινό σύστημα SFF - Separate Function Fork της Showa το οποίο διαθέτει τρεις θαλάμους αέρα στο εσωτερικό του και ρυθμίζει μέσω μία ψηφιακής τρόμπας αέρα που φτάνει την πίεση των 300psi. Η νέα ανάρτηση έρχεται απευθείας από την μοτοσυκλέτα του Villopoto όπου έγινε η εξέλιξη, ενώ είναι βαμμένη σε μαύρο ματ, όπως και οι εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.

Είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που συναντάμε στα νέα μοντέλα η οποία σε συνδυασμό με το βελτιωμένο αμορτισέρ της Showa με σύστημα Uni-Track, θα προσφέρει την ομαλότερη απόσβεση στις ανωμαλίες.

Μία σημαντική βελτίωση επίσης αφορά στο μεγαλύτερο δισκόφρενο του εμπρός τροχού που έφτασε τα 270mm από 250mm του προηγούμενου μοντέλου και προέρχεται από την Braking, για βελτίωση του φρεναρίσματος.

Το έμβολο επίσης, είναι νέο στο 450 με τεχνολογία Bridged Box και αυξημένη συμπίεση στο 12.8:1 από 12.5:1 ενώ έχει δεχθεί και νέο προγραμματισμό στην ηλεκτρονική μονάδα ECU για αύξηση της πρόσφυσης, όταν διαγνώσει ότι ο πίσω τροχός σπινάρει περισσότερο απ’ ότι πρέπει. Επιπρόσθετα, ο αναβάτης μπορεί να φτιάξει τον χάρτη όπως θέλει χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Kawasaki Racing Software Kit το οποίο χρησιμοποιούν οι εργοστασιακοί αναβάτες. 

Βελτιώσεις στο πλαίσιο

Το υποπλαίσιο είναι ελαφρύτερο και είναι ίδιο με του KX250F, για μείωση του βάρους και βελτίωση της τοποθέτησης του στο κέντρο μάζας.

Οι άξονες των τροχών, ελάφρυναν για το 2015 όντας ελαφρύτεροι κατά 31 και 32 γραμμάρια μπροστά και πίσω αντίστοιχα. Η Kawasaki επίσης προσφέρει δύο θέσεις για ρυθμίσεις στα μαρσπιέ, πάνω και κάτω, ώστε ο αναβάτης να βρίσκει την θέση του ευκολότερα πάνω στην μοτοσυκλέτα, τοποθετώντας αντίστοιχα το τιμόνι στις τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις που διατίθονται.

Τα νέα μοντέλα, διαθέτουν και νέους χρωματισμούς με εργοστασιακού στυλ γραφικά, ενώ υπάρχουν πράσινες φλούο πινελιές σε καλώδια, τάπες, καλύματα στο μοτέρ, αλλά και στις τάπες του μπροστινού συστήματος.

Φωτογραφίες KX250F

Φωτογραφίες KX450F

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 11:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kawasaki ZX10R Anniversary 2015 Παρουσίαση - Kawasaki KX250F και ΚΧ450F 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon