.
Κατηγορία Kawasaki
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 09:16

Kawasaki ZX 250 RR Ninja 2014

 

Μονοκύλινδρο!

Φαίνεται ότι η Kawasaki παρότι είχε παρουσιάσει την έκδοση του ZX 250R στα 300 κυβικά, δεν έμεινε μόνο σε αυτό το project και ανακοίνωσε μία νέα εκδοχή με το ίδιο όνομα, και προσθήκη ενός ακόμη R. Το νέο ZX 250RR το οποίο σε κάποιες αγορές θα λέγεται Kawasaki Ninja 250 SL, είναι ένα τελείως νέο μοντέλο που χρησιμοποιεί καινούριο κινητήρα, με έναν κύλινδρο.

Νέος κινητήρας και πλαίσιο

Ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί από την αρχή και δεν έχει καμία σχέση με τον δικύλινδρο, ενώ αναφέρεται ότι αποδίδει 3,9 ίππους λιγότερο και 1,2ft-lb περισσότερης ροπής, συγκριτικά. Το νέο μονοκύλινδρο RR όμως είναι ελαφρύτερο κατά 22,2 κιλά!
Άρα, η αναλογία κιλών ανά ίππο στρέφεται υπέρ του νέου μονοκύλινδρου, για όσους ενδιαφέρονται απλά για τις επιδόσεις.
Ωστόσο, η νέα μοτοσυκλέτα που παρουσιάστηκε ήδη στην Ινδία, έχει ως γνώμονα την ευχρηστία, κάτι στο οποίο ο ροπάτος μονοκύλινδρος κινητήρας, διαπρέπει. Ευκολότερη διαχείρηση ροπής στις χαμηλές στροφές, καλύτερη πρόσφυση, λιγότερο ξέσπασμα στις ψηλές στροφές, είναι χαρακτηριστικά που δημιουργούν ένα σύνολο εύκολο να οδηγηθεί και από μέτριου επιπέδου αναβάτες.
Το πλαίσιο είναι και αυτό νέο, ατσάλινο, κατασκευασμένο από σωλήνες στρογγυλής διατομής, σε στυλ Trellis, ενώ το υποπλαίσιο είναι κολλητό επάνω του. Πλαστικά καλύμματα στα πλαϊνά φροντίζουν να το κάνουν να δείχνει σαν να περιλαμβάνει δοκούς αλουμινίου στην κατασκευή του. Ένα συμβατικό μπροστινό σύστημα και ένα απλό χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις αμορτισέρ, που φαίνονται να ήρθαν απευθείας από το δικύλινδρο Ninja, όπως και οι τροχοί και τα φρένα, συμπληρώνουν την εικόνα.

Στα χνάρια του ZX10

Το νέο RR όμως διαθέτει μία χρηστικότατη οθόνη LCD, ενώ όλα τα περιφερειακά του είναι σύγχρονης σχεδίασης, με αποτέλεσμα να το κάνουν να μοιάζει πολύ στο ZX10.
Με αυτή την μοτοσυκλέτα, η Kawasaki στέκεται πιο κοντά στο Honda CBR 250R αλλά και στο RC 250R της KTM και είναι περισσότερο έτοιμη να φτιάξει και μία χρηστική Naked βασισμένη στην νέα μονοκύλινδρη. Η τιμή της παραμένει άγνωστη, όπως και επίσης, άγνωστο αν στην παραγωγή θα βρίσκονται τόσο η δικύλινδρη όσο και η νέα μονοκύλινδρη μαζί.

Στατικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 10:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kawasaki KLR 650 2014 ''New Edition'' Kawasaki Z 250 2015! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon