.
Κατηγορία Kawasaki
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 12:16

Kawasaki Z1000 2014 – EICMA

 

Ώρα για απάντηση

 


Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα η Kawasaki να απαντήσει στους απανταχού διεκδικητές της naked κατηγορίας. Η επιθετική εμφάνιση του νέου Z 1000 έρχεται να δώσει μία ειλικρινή απάντηση, προσφέροντας μία μοτοσυκλέτα που δεν μπορείς να την πεις συντηρητική, χωρίς συμβιβασμούς. Για την Kawasaki, η νέα σχεδίαση του Z είναι η φιλοσοφία του Sugomi design που είδαμε πρώτα στα Z800 και Z800 e, που καλύπτει κάθε πτυχή της προσέγγισης όσον αφορά στο στυλ.

Προσέγγιση Sugomi

Η προσέγγιση Sugomi, έχει έρθει για να βιώσει ο αναβάτης την εμπειρία οδήγησης του Z, πριν ακόμη το οδηγήσει. Με δυναμικό στυλ, τόσο οπτικά όσο και σε σχέση με τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα, η νέα Z 1000 διαθέτει και νέα φρένα που αποτελούνται από Monoblock ακτινικής τοποθέτησης τετραέμβολες δαγκάνες της Tokico, για απόλυτη αίσθηση κατά το φρενάρισμα. Ακτινικής τοποθέτησης είναι και η τρόμπα για μέγιστη δύναμη στο φρενάρισμα.
Η Kawasaki τοποθέτησε και νέο μπροστινό σύστημα, Big Piston, SF-Separate Function Forks της Showa, το οποίο είναι ρυθμισμένο ανάλογα για της απαιτήσεις του, έτσι ώστε να προσφέρει ήρεμη βόλτα σε καθημερινές συνθήκες αλλά και στιβαρότητα στην επιθετική οδήγηση.
Στο μπροστινό τμήμα, συναντάμε έναν νέο προβολέα με λάμπες LED, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα της Kawasaki.
Αναφορικά με τον κινητήρα, η Kawasaki πήγε την απόδοση του Z 1000 σε νέο επίπεδο, προσφέροντας πλέον περισσότερη δύναμη, περισσότερη ροπή, αλλά και αμεσότερη από ποτέ απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού. Δεν είναι φυσικά μόνο τα νούμερα της απόδοσης, τα έξτρα 7 άλογα που το έφτασαν να αποδίδει 142 ίππους, αλλά ο τρόπος με τον οποίο η δύναμη βγαίνει στο έδαφος, με νέα ρύθμιση της ηλεκτρονικής ανάφλεξης και διαφορετικό χρονισμό των εκκεντροφόρων, και άλλες μικρές αλλαγές που οδηγούν σε λιγότερες απώλειες ισχύος. Οι αλλαγές συνεχίστηκαν στο κουτί του φίλτρου αέρα που είναι νέο, όπως και ο αισθητήρας του.
Η επιθετική στάση του Z1000 με την νέα σέλα αναβάτη, και το νέο αλουμινένιο τιμόνι, σε προκαλεί για να ανέβεις στην κεκλιμένη θέση οδήγησης, με κομψούς νέους καθρέπτες με ευρύ πεδίο όρασης, και μία αναβαθμισμένη οθόνη LCD για παροχή πληροφοριών.
Με τις τέσσερις εξατμίσεις να αποτελούν ένα σήμα-κατατεθέν, η νέα Z 1000 συνεχίζει την πορεία της σε μία κατηγορία στην οποία ηγείται τα τελευταία χρόνια, έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 13:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon