.
Κατηγορία Gas Gas
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 10:40

Gas Gas Enduro EC 2014

 

Νέα πλαίσια και αναρτήσεις

 


Οι enduro μοτοσυκλέτες της Gas Gas ανανεώνονται για το 2014 με νέα ελαφρύτερα πλαίσια και αναρτήσεις, αλλά και βελτιωμένους κινητήρες.

Αλλαγές σε όλα

Δέκα μοντέλα αριθμεί πλέον η Gas Gas στην γκάμα της με τα δίχρονα enduro να διαθέτουν τις εκδόσεις Racing στα 125, 200, 250 και 300 κυβικά με τα δύο τελευταία να έρχονται με μίζα, τα τετράχρονα στα 250, 300 και 450 αλλά και τις απλές “πολιτικές” εκδόσεις των δίχρονων 200, 250 και 300 (με μίζα στα δύο τελευταία), με πλήρη εξοπλισμό δρόμου.
Για το 2014 όλη η σειρά διαθέτει το νέο ελαφρύτερο κατά δύο κιλά πλαίσιο που σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευχρηστία στις enduro διαδρομές. Δίχρονα και τετράχρονα χρησιμοποιούν το ίδιο πλαίσιο με ίδια γεωμετρία που βελτιώνει την σταθερότητα ενώ νέο είναι και το αμορτισέρ της Reiger που είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις Gas Gas.Το μπροστινό σύστημα της Marzocchi διαμέτρου 48mm έχει δεχθεί νέες εσωτερικές ρυθμίσεις για αυξημένη προοδευτικότητα.
Νέα είναι τα κέντρα των τροχών, όπως και τα πλαϊνά τμήματα του κουτιού του φίλτρου αέρα, για εισαγωγή περισσότερου αέρα.

Αλλαγές σε όλα

Στους δίχρονους κινητήρες, έχουμε νέο καπάκι κυλίνδρου (κεφαλή) με νέα ανοδίωση και ελαφρύτερα. Ο κύλινδρος είναι νέος σε όλα τα μοντέλα για αυξημένη ιπποδύναμη ενώ έχει αλλαχθεί και η βαλβίδα reed με V-Force 4 για βελτίωση της απόδοσης σε όλη την καμπύλη. Νέο είναι και το καρμπυρατέρ της Keihin PKWS 38mm, όπως και η αντλία νερού, για καλύτερη ροή ψυκτικού υγρού, αλλά και τα καπάκια δίσκων συμπλέκτη, που κατασκευάζονται από αλουμίνιο.
Τα μοντέλα Racing έρχονται πλέον με standard μίζα στα 250 και 300 κυβικά, ενώ όλοι οι κυβισμοί, διαθέτουν νέα ποδιά.
Τα τετράχρονα μοιράζονται τις ίδιες αλλαγές πλαισίου, ενώ οι κινητήρες έχουν παραμείνει ίδιοι.

Στατικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 10:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Gas Gas EC 250-300 Replica 2013 Gas Gas EC Cami 250 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon