.
Κατηγορία Gas Gas
Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 01:30

Gas Gas TXT Factory Replica 2013

 

Το πρώτο όνομα στο Τrial|

 



Στην επιδίωξη της τελειότητας και μετά από συνεχή έρευνα, η Gas Gas εγκαινιάζει το ΤΧΤ Factory Replica 2013 - αναμφίβολα την καλύτερη μοτοσυκλέτα Trial στον κόσμο.

Εξέλιξη από τον Adam Raga

Αναπτύχθηκε από τον Adam Raga και είναι στην αποκλειστική διάθεση, όσων επιζητούν την απόλυτη μοτοσυκλέτα. Το νέο Gas Gas TXT Factory Replica 2013 που προορίζεται να γίνει η μοτοσυκλέτα της χρονιάς είναι η εξέλιξη της Replica 2012 Raga. Και, ενώ αρχικά φαινόταν δύσκολο να βελτιωθεί ένα τόσο εξαιρετικό προϊόν, η προσπάθεια του Τμήματος Ανάπτυξης και του Αγωνιστικού Τμήματος της Gas Gas “ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον πήχη” παρουσιάζοντας το νέο Gas Gas TXT Replica Factory 2013 με πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Βελτιωμένα χαρακτηριστικά

Ο κινητήρας είναι νέος και διαθέτει νέο ψυγείο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο μοντέλο Racing. Νέος είναι και ο σχεδιασμός του φιλτροκουτιού για μεγαλύτερη ροή αέρα και προστασία από το νερό, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τη συντήρηση παρέχοντας εύκολη πρόσβαση με χρήση μόνο ενός εργαλείου. Λόγω αυτών των αλλαγών, οι χάρτες ανάφλεξης για κάθε κινητήρα έχουν αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί εκ νέου. Το καρμπυρατέρ είναι νέο από την Keihin ενώ νέο είναι και το σύστημα ανάφλεξης της Kokusan.
Η νέα μοτοσυκλέτα διαθέτει ολοκαίνουργιο μπροστινό σύστημα της TECH από αλουμίνιο με χρυσά καλάμια για μεγαλύτερη μείωση των τριβών και ταυτόχρονη μείωση βάρους κατά 700 γραμμάρια. Νέες είναι και οι τιμονόπλακες, ελαφρύτερες. Το αμορτισέρ είναι της Reiger, τροποποιημένο με ένα νέο σχήμα που επιτρέπει τη ρύθμιση της απόσβεσης, της συμπίεσης και της προφόρτισης ελατηρίου. Το ρεζερβουάρ λαδιού της πίσω ανάρτησης έχει μετακινηθεί σε χαμηλότερη θέση μακριά από τη θερμότητα της εξάτμισης, προσφέροντας άψογο χειρισμό και απόδοση, λόγω της σταθερής θερμοκρασίας του λαδιού.
Το νέο ψαλίδι είναι ελαφρύτερο επιτρέποντας την εγκατάσταση τεντωτήρων αλυσίδας στο εσωτερικό. Ο σχεδιασμός αυτός έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο μοντέλο Racing από την περασμένη σεζόν, ενώ το Replica Factory περιλαμβάνει κάποιες αλλαγές στο βραχίονα του τεντωτήρα της αλυσίδας, γεγονός που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη προστασία από τις αναταράξεις λόγω ανωμαλιών του εδάφους.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 01:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Gas Gas TXT Racing 2013 Gas Gas EC 250-300 Replica 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon