.
Κατηγορία Benelli
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 13:03

Benelli TNT 899 – Η επιστροφή [Βίντεο]

Γνωρίζουμε εδώ και έναν χρόνο πως ετοιμάζεται η αναβίωση των τρικύλινδρων ΤΝΤ και το πρώτο μοντέλο μόλις εμφανίστηκε σε κινεζικό βίντεο.

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, στην έκθεση CIMA Motor 2020, η Benelli ανακοίνωσε δύο μοτοσυκλέτες που αν μη τι άλλο προκάλεσαν αίσθηση.

Η μια είναι η τρικύλινδρη Benelli TNT 899, ενώ η δεύτερη θα διαθέτει μεγαλύτερο κυβισμό και θα ενταχθεί επίσης στην οικογένεια ΤΝΤ.

Όλα τα ανωτέρω είχαν συνδεθεί βολικότατα με μια άλλη εξαγγελία του ομίλου QJ (μητρικό σχήμα της Benelli) που ανακοίνωνε τη σύναψη συμφωνίας με την MV Agusta για την ανάπτυξη μοτοσυκλετών από 125 ως 1200 κυβικά εκατοστά.

Ωστόσο η παρουσία στο περίπτερο της Benelli του “δικού της” ΤΝΤ 899, δηλαδή της μοτοσυκλέτας που είχε εξελιχθεί στην εποχή προ εξαγοράς από την QJ, όταν ήταν ακόμη στα χέρια του Andrea Merloni, θεωρήθηκε ίσως και συμβολική εν αναμονή της νέας γενιάς.

Τελικά φαίνεται πως τουλάχιστον το ΤΝΤ 899 όντως θα αφορά το ιταλικό τρικύλινδρο, καθώς στο νέο βίντεο που κυκλοφορεί τώρα φαίνεται η μοτοσυκλέτα σχεδόν όπως τη γνωρίζαμε. Οι όποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν οπτικά αντιληπτές αφορούν στις ακτινικές δαγκάνες της Brembo μπροστά, καθώς και στην οθόνη TFT.

Πιθανότατα η Benelli να έχει ενημερώσει τη μοτοσυκλέτα κατά τις ισχύουσες προδιαγραφές, αν και στo κείμενο που συνοδεύει το βίντεο αναφέρονται οι ίδιες ακριβώς τιμές απόδοσης που ίσχυαν και πριν μερικά χρόνια: 118 hp/9,500 rpm και 9 kgm/8,000 rpm.

Θυμίζουμε πως η Benelli είχε διακόψει τις εξαγωγές των TNT 899 και TNT R (1130 cc) το 2017, καθώς είχαν βγει εκτός των ινδικών προδιαγραφών BS-IV, δηλαδή τις προηγούμενες πριν τις τωρινές BS-VI – οι BS-V δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, καθώς η εξέλιξη επιταχύνθηκε στην Ινδία προκειμένου οι εθνικές της προδιαγραφές να εναρμονιστούν με τις Euro 5.

Σε αυτό το διάστημα δεν μας είναι ξεκάθαρο αν η μοτοσυκλέτα συνέχισε να πωλείται στην Κίνα.

Είμαστε εν αναμονή εξελίξεων πάνω στο θέμα, και κυρίως στο ενδεχόμενο να έρθει προς την Ευρώπη αυτή η μοτοσυκλέτα, αλλά και την επικείμενη παρουσίαση μοντέλου 1000+ κυβικών, το οποίο στην τρέχουσα φημολογία “παίζει” μεταξύ τρικύλινδρου 1200 ή τετρακύλινδρου 1000 της MV Agusta.

Δείτε στη συνέχεια το walkaround βίντεο (με κινέζικη περιγραφή) του Benelli TNT 899.

 

>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Benelli TNT 899 ως πωλείτο στην Κίνα και την Ινδία ως το 2017.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 13:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon