.
Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2014 10:29

Test - Triumph Street Triple 675 - 2014

 Φιλικότερη από ποτέ!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Ελαφρύτερη, μικρότερη σε μέγεθος, με κοφτερή συμπεριφορά και μοναδικές επιδόσεις. Η νέα Street Triple 675 ανανεώθηκε ώστε να παραμείνει στην κατηγορία ως η κορυφαία του είδους.

Ομοιογένεια και αλλαγές


Από το 2007 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η Street Triple 675, τάραξε τα νερά με την ομοιογένεια, τις επιδόσεις, τον χαρακτήρα και τον συνδυασμό χαρακτηριστικών από το μεγαλύτερο Speed Triple 1050 και το Daytona 675. Και φυσικά, και με αυτά τα χαρακτηριστικά στρογγυλά φωτιστικά σώματα – που αλλάχθηκαν τελικά το 2012 με τα νέα πεντάγωνα που βλέπουμε έως και σήμερα. Και αν σκεφτούμε λίγο πως προκύπτει μία streetfighter, θα δούμε πως πολύ απλά, η εταιρία βασίζεται σε μία street – στην Daytona 675 στην συγκεκριμένη περίπτωση, και προχωρά με αυτή την βάση. Αυτό αναφορικά με την αρνητική κριτική που ασκήθηκε από τους fan της εταιρίας, μιας και τα στρογγυλά φανάρια ήταν αυτά που κατοχύρωσαν τα μοντέλα Triple. Εμείς όμως θα πρέπει να δούμε και λίγο την πρακτική πλευρά: Ως είθισται, ακολουθώντας την τακτική της αφαίρεσης των fering για την δημιουργία της naked εκδοχής, το Street Triple κληρονόμησε τα φανάρια του Daytona.Και μαζί τους… την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα στην οποία και βασίζεται, όπως και το αλουμινένιο πλαίσιο που είναι κατασκευασμένο από 8 διαφορετικά τμήματα και όχι από 11 του παλιού.

Νέο είναι και το υποπλαίσιο, ελαφρύτερο και αλουμινένιο, μιας και πλέον δεν έχει την ανάγκη στιβαρής κατασκευής λόγω στήριξης των εξατμίσεων. ‘Εφυγαν και αυτές, πήγαν στο ράφι και στην θέση τους τοποθετήθηκε μία μονή, στο κάτω τμήμα της μοτοσυκλέτας. Πέρασε η μόδα, άλλαξαν και οι εξατμίσεις, προχώρησε και η τεχνολογία, και η Triumph επέλεξε την καλύτερη συνταγή για να βελτιώσει την οδηγική απόλαυση που προσφέρει η Street Triple.
Κι αν κάποιοι φανατικοί θορυβήθηκαν για την αλλαγή των τελικών και την αντικατάσταση τους με την μονή ατσάλινη που είναι κρυμμένη έντεχνα στο κάτω τμήμα του Street Triple, είναι καλό να γνωρίζουν ότι αφαιρώντας βάρος από ψηλά, και τοποθετώντας το – μειωμένο κιόλας- στο κάτω τμήμα της μοτοσυκλέτας, η Triumph κατάφερε να αλλάξει σημαντικά το κέντρο βάρους της μικρής streetfighter.

Μεταφορά κέντρου βάρους


Η περίπτωση του Street Triple είναι μία από αυτές που νομίζεις, ότι απλά άλλαξε μία εξάτμιση, και κάποια περιφερειακά, και πως αυτό είναι ένα απλό κόλπο marketing το οποίο δεν μας αρέσει – ή μας αρέσει σαν αποτέλεσμα. Στην πράξη όμως, το νέο Street Triple 675 του 2014 χαρακτηρίζεται από σημαντική αλλαγή κέντρου μάζας, διαφορετική τοποθέτηση βαρών, ελαφρύτερο μη αναρτώμενο βάρος, αλλά και διαφορά στην σταθερότητα. Πως το έκανε αυτό η Triumph; Αρχικά χρησιμοποίησε το πλαίσιο του νέου Daytona 675, με αλλαγές στην γεωμετρία που επιφέρουν σημαντική διαφορά στην οδήγηση. Η γεωμετρία είναι αλλαγμένη, με μειωμένη την γωνία κάστερ στις 24,1 μοίρες – πιο κοφτερή και “γρήγορη” δηλαδή, με το ίχνος να έχει αυξηθεί από τα 99,1 χιλιοστά, στα 99,6, για να αντισταθμίσει την σταθερότητα. Γιατί άλλαξε τόσο πολύ η γεωμετρία και χρειάστηκε και αλλαγή στο ίχνος;

Γιατί, μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά σημεία τα βάρη, ενώ αφαιρέθηκαν και από σημεία στα οποία παρουσίαζαν “αρνητικές” συνέπειες. Η εξάτμιση είναι ένα από αυτά, αφού είναι ελαφρύτερη κατά 3,6 κιλά, ενώ πλέον στην ουρά δεν υπάρχει εκείνο το βάρος των εξατμίσεων, αφού είναι λιγότερο και τοποθετημένο στο κέντρο της μοτοσυκλέτας και κάτω. Το νέο ψαλίδι, που αφήνει πέρασμα για την εξάτμιση δημιουργώντας εκεί μία “μπανάνα”, είναι και ελαφρύτερο κατά 0,6 κιλά. Το νέο πίσω φρένο με δαγκάνα ενός εμβόλου, ο νέος δίσκος της Brembo, και ο ελαφρύτερος τροχός, απέφεραν συνολική μείωση βάρους 0,7 κιλών. Η Triumph ανακοινώνει 6 κιλά λιγότερα συνολικά - στα 183 για το νέο Street Triple, συγκριτικά με το μοντέλο 2012. Κι έτσι, με αυτές τις αλλαγές, άλλαξε η κατανομή του βάρους, με αποτέλεσμα αυτό να μεταφερθεί κατά 3% μπροστά, έχοντας πλέον η μοτοσυκλέτα 52% βάρος στον μπροστινό τροχό, από 49% του προηγούμενου μοντέλου. Μειώθηκε επίσης κατά 7% η μη αναρτώμενη μάζα στο πίσω μέρος, με την αλλαγή όλων αυτών των τμημάτων. Και ως αποτέλεσμα του ελαφρύτερου μέρους, τοποθετήθηκε και ένα μαλακότερο ελατήριο στο αμορτισέρ, ώστε να μην παρουσιάζει σκληρή συμπεριφορά το Street Triple.

Ελαφρύτερη αίσθηση και ευχρηστία


Με την απουσία της εξάτμισης, το μικρότερο οπτικά – και πραγματικά, πίσω μέρος, τα νέα πλαστικά περιφερειακά, το νέο ρεζερβουάρ, με λιτές και στενές γραμμές, η Triumph δημιούργησε μία σιλουέτα στο Street Triple που το κάνει να δείχνει για μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτα. Τίποτα δεν προδίδει πως πρόκειται για 675 κυβικά, και εύκολα μπορείς να το μπερδέψεις. Η συγκέντρωση των μαζών βρίσκεται περισσότερο στο κέντρο, κι έτσι, τίποτα δεν εξέχει, τίποτα δεν ενοχλεί τον αναβάτη του Street Triple.

Η θέση οδήγησης είναι σκληρή, μέτρια σε ύψος για τους περισσότερους αναβάτες – θα βολέψει και το ασθενές (λέμε τώρα) φύλο αρκετά, ενώ το τιμόνι σε τοποθετεί μπροστά – για να μην ξεχνάμε και την καταγωγή. Δεν θα κάτσεις περήφανος πάνω στην σέλα του, αλλά θα σκύψεις για να βρεθείς ακριβώς στο τιμόνι, έτσι ώστε να είσαι έτοιμος για καθαρόαιμη ασφάλτινη οδήγηση. Μαζί με τις αλλαγές στο πλαίσιο, αυξήθηκε και η γωνία στροφής του τιμονιού κατά 3 μοίρες ανά κατεύθυνση, και έφτασε στις 31 μοίρες. Έτσι, ακόμη και μέσα στην πόλη, θα κινηθείς άνετα χωρίς να κολλάς ανάμεσα από τα σταματημένα αυτοκίνητα – όσο επιτρέπει το στυλ της μοτοσυκλέτας βέβαια.

Η αλλαγή κατεύθυνσης έχει βελτιωθεί σημαντικά λόγω των αλλαγών στην γεωμετρία και στα βάρη, και τα κιλά του κρύβονται καλά. Είναι πιο εύκολο σε αλλαγές κλίσης από το παλιό, “ακούει” πολύ πιο γρήγορα στις εντολές που δίνει ο αναβάτης με τα χέρια και τα πόδια του. Το νέο πλαίσιο, καταφέρνει να συνδυάσει τις πολύ μικρές διαστάσεις για την καθημερινή χρήση, την ευχρηστία στην οδήγηση, με την σταθερότητα σε ανοιχτές γρήγορες διαδρομές.
Η φιλοσοφία του Street Triple όμως, είναι streetάδικη, όπως είναι και η καταγωγή του. Τόσο σε πλαίσιο, όσο και σε απόδοση κινητήρα, το σύνολο σου δείχνει από την αρχή ότι είναι ένα γυμνό Daytona, εύχρηστο για κάθε μέρα. Δεν θα σε εξιτάρει με το “καλημέρα” με το πρώτο άνοιγμα του γκαζιού, θα σε κερδίσει όμως με την άνεση που το κυκλοφορείς καθημερινά, νιώθοντας ότι μπορείς να το ελέγξεις στο 100%, χωρίς να κινδυνέψεις ποτέ.

Ομαλότερη απόδοση


Ο κινητήρας δεν άλλαξε, παρέμεινε ίδιος, τρικύλινδρος με χωρητικότητα 675 κυβικών εκατοστών, και απόδοσης 105 ίππων. Ίπποι που έρχονται ομαλά στις χαμηλές στροφές, και συνδυασμένοι με το μακριάς κλιμάκωσης κιβώτιο, δεν θα σου δημιουργήσουν κανένα φόβο στο άνοιγμα του γκαζιού. Δεν θα νιώσεις την μοτοσυκλέτα να σπινάρει καθώς κινείσαι με 20χ.α.ω. και ανοίγεις γρήγορα το γκάζι σε γλιστερό οδόστρωμα, αλλά θα απολαύσεις την γραμμικότητα με την οποία η δύναμη φτάνει στην άσφαλτο. Και ενώ οι μεσαίες στροφές στην απόδοση έρχονται για να σου δείξουν ότι η δύναμη καταφθάνει με φόρα, το πέρασμα στις ψηλές στροφές δίνει το τελειωτικό χτύπημα, αφήνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο του τρικύλινδρου κινητήρα να γεμίσει την ατμόσφαιρα. Ακούς την εισαγωγή να ρουφάει αέρα, επιταχύνεις και επιβραδύνεις ξανά και ξανά, για να ανοίξεις το γκάζι στο τέρμα και να ακούσεις το φιλτροκούτι να γεμίζει αέρα και να σε φουλάρει αδρεναλίνη. Ακούς το τελικό εξαγωγής να βγάζει νότες που ενορχηστρώνουν έναν εκπληκτικό μουσικό rock κομμάτι, του οποίου η ένταση αυξάνεται από το δεξί γκριπ.

Η δυνατή επιτάχυνση είναι το επόμενο βήμα, για να νιώσεις ότι καβαλάς πάνω σε ένα φιλικό naked που δεν αστειεύεται να κινηθεί γρήγορα, όταν το γκάζι μείνει στο τέρμα, και ο δείκτης του στροφομέτρου φτάσει στην κόκκινη περιοχή. Αυτός ο κινητήρας λειτουργεί εκπληκτικά. Οι 105 ίπποι αρκούν για να σου ανεβάσουν την αδρεναλίνη και η νέα πεταλούδα γκαζιού, προσφέρει πιο ομαλή μετάβαση στο γύρισμα του γκριπ και συνδυάζεται καλύτερα με την ρύθμιση του ψεκασμού, προσφέροντας μάλιστα και οικονομία καυσίμου - όλη αυτή η βελτίωση εμφανίζεται στις χαμηλές στροφές. Έτσι, η μοτοσυκλέτα θα κάψει λίγο πάνω από τα 5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο που ξεπερνούσε σε περιπτώσεις τα 7. Αν όμως περιορίσεις το γκάζι, το νούμερο μπορεί να πέσει και αρκετά κάτω από τα 5 λίτρα, έχοντας ως βοηθό τις μακριές σχέσεις και την γραμμικότητα της απόδοσης αλλά και την ροπή στις χαμηλές στροφές.

Κλωτσιά… δεν θα φας!


Στο εσωτερικό του κινητήρα έχει αλλάξει η 1η σχέση που είναι μακρύτερη, αλλά και τα σώματα ψεκασμού είναι νέα, όπως και διαφορετικά ρυθμισμένο είναι το σύστημα ψεκασμού EFI. Η νέα Street Triple που είναι πιο “μπροστόβαρη” μοτοσυκλέτα, τοποθετεί με ακρίβεια τον μπροστινό τροχό όπου θες. Σου επιβάλει “αγωνιστικές” γραμμές στην οδήγηση, και δυσκολεύεται επίσης να κάνει και σούζες. Θα κάνει αν το προσπαθήσεις, αν τσιμπήσεις τον συμπλέκτη και το θελήσεις. Όχι όμως μόνη της, όχι με το άνοιγμα του γκαζιού και την απόδοση του κινητήρα, αφού αυτός θα μετατρέψει όλη την διαθέσιμη δύναμη σε επιτάχυνση. “Κλωτσιά” από τον κινητήρα λοιπόν, δεν θα φας, θα σε μετακινεί γρήγορα χωρίς κομπιάσματα, αλλά ποτέ δεν θα λειτουργήσει απότομα. Θα είναι γραμμικός και φιλικός. Έτσι, μπορείς να παίξεις άνετα με το γκάζι μέσα στις στροφές, αφού δεν θα έχεις απότομη αντίδραση στην απόδοση της δύναμης, ώστε να επηρεαστεί αρνητικά η μοτοσυκλέτα.

Το Street Triple είναι ένα σφιχτό σύνολο, που λειτουργεί με ακρίβεια και προοδευτικότητα στον δρόμο, κι έτσι σου δίνει την δυνατότητα να κινείσαι ακόμη και κοντά στην τελική του ταχύτητα με ασφάλεια. Τιμά την “βάση” πάνω στην οποία έχει “χτιστεί” και δείχνει τον streetάδικο χαρακτήρα παντού και πάντα.
Ακόμη και τα φρένα του, δεν προσφέρουν αρχικό “δάγκωμα”, κι έτσι, σου δείχνουν ότι θα δουλέψουν πιο καλά όταν θα τα πιέσεις δυνατά για να σταματήσεις με την μοτοσυκλέτα κάθετα προς το οδόστρωμα και τον αναβάτη σε σωστή streetάδικη θέση. Όχι παιχνίδια τύπου Super Motard, όπως σου βγάζουν άλλες streetfighter - δεν περιλαμβάνονται στο μενού.

Όταν απενεργοποιήσεις το σύστημα ABS, τα παιχνίδια με το πίσω φρένο δεν θα είναι αυτά που θα σε κερδίσουν, για μία ακόμη φορά. Θα προτιμήσεις να “παίξεις” με τις ιδανικές γραμμές για να κινηθείς γρήγορα σε μία διαδρομή, παρά να το οδηγήσεις σαν Naked ή Super Motard ντριφτάροντας. Βρίσκεις τον τρόπο οδήγησης του, το ανοίγεις τέρμα, και το απολαμβάνεις.
Προστασία από τον αέρα βέβαια δεν προσφέρει, αφού μέχρι και με το – έξτρα τοποθετημένο μασκάκι – η αεροδυναμική δεν βελτιώνεται σημαντικά.

Η απλή έκδοση


Η Street Triple έχει και ακριβότερη έκδοση, την R, η οποία διαφοροποιείται κυρίως στις ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες, το ρυθμιζόμενο μπροστινό σύστημα και το αντίστοιχα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ. Στην απλή εκδοχή, τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού η Triumph έχει δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα που μπορεί να κάνει ότι της ζητήσεις, χωρίς να έχει ανάγκες ρυθμίσεων.

Διαθέτει δαγκάνες δύο εμβόλων της Nissin για μπροστά σε δίσκους διαμέτρου 310mm αντί για 320mm με ακτινικής τοποθέτησης τετραπίστονες της ίδιας εταιρίας στο R, και δίσκο 220mm με δαγκάνα ενός εμβόλου της Brembo για πίσω. Οι αναρτήσεις του Street Triple δεν έχουν ρυθμίσεις – μπροστά συναντάμε ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της KYΒ διαμέτρου 41mm με 110mm διαδρομή και πίσω ένα αμορτισέρ της KYB με διαδρομή 124,5mm, στο οποίο ρυθμίζει μόνο η προφόρτιση ελατηρίου. Το αμορτισέρ συμπεριφέρεται ομαλά με το μαλακό ελατήριο, ενώ το μπροστινό σύστημα είναι λίγο γρήγορο σε επαναφορά και κάποιες φορές, σε συνεχόμενες λακκούβες, μπορεί να ενοχλήσει. Συνολικά όμως, το σετάρισμα των αναρτήσεων, ταιριάζει με την χρήση της μοτοσυκλέτας.
Η Triumph βελτίωσε και σημεία που θα χρειαστεί ο αναβάτης στην καθημερινότητα του όπως το Immobilizer που είναι standard και τον αποθηκευτικό χώρο για κλειδαριά κάτω από την σέλα, ενώ μπορεί να δεχτεί και ένδειξη πίεσης ελαστικών μαζί με τον αντίστοιχο αισθητήρα στους τροχούς. Αλλά και για την πίστα, υπάρχει χρονόμετρο για γυρολόγιο, ρυθμιζόμενη λυχνία για την αλλαγή σχέσης στις στροφές που επιθυμεί ο αναβάτης, αφαιρείται εύκολα η βάση της πινακίδας, ενώ υπάρχει δυνατότητα για τοποθέτηση ακόμη και quick shifter για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη!

Αν κάποιος βέβαια θελήσει να το βελτιώσει οπτικά, η Triumph διαθέτει μασκάκι (το έχει η μοτοσυκλέτα του τεστ), καρίνα αλλά και ουρά – κοκοβιό, στο χρώμα της μοτοσυκλέτας, για πιο επιθετική εμφάνιση. Η Triumph διαθέτει επίσης και ένα τελικό εξαγωγής της Arrow, αλουμινένιο, πιο ελαφρύ, το οποίο βελτιώνει και την απόδοση, αλλά και μανέτες κατασκευασμένες σε CNC, καθρεπτάκια αντιβάρων κ.α.

Πολυχρηστικότητα και ομοιογένεια


Εφτά χρόνια μετά την πρώτη παρουσία του Street Triple 675, η Triumph συνεχίζει να προσφέρει δίνει στην αγορά μία μοτοσυκλέτα που εντυπωσιάζει με την πολυχρηστικότητά της, αλλά πλέον πιο ομοιογενής. Είναι πολύ ποιοτική, γραμμική σε απόδοση, λειτουργική σε καθημερινότητα, πιο ομαλή και δεκτική σε ανωμαλίες από ποτέ. Το νέο πλαίσιο, οι αλλαγές στην συγκέντρωση μαζών, η κατανομή του βάρους, αλλά και ο εκπληκτικός τρικύλινδρος κινητήρας, δημιούργησαν μία μοτοσυκλέτα που παραμένει στην κορυφή όντας η καλύτερη της κατηγορίας. Με σημαντικότερο αντίπαλο, την πιο επιθετική έκδοση R.

Το νέο Street Triple, στο βάρος έχει να συναγωνισθεί ελαφριές μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες, και με αυτό το σκεπτικό, στοχεύει και σε ένα νέο κοινό αναβατών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Triumph
Μοντέλο Street triple 675
Αντιπρόσωπος ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.
Τιμή βασικής έκδοσης 9.490 €
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας
Τύπος Τετράχρονος, τρικύλινδρος εν σειρά, 2 εκκεντροφόροι, 4 βαλβίδες / κύλινδρο, υγρόψυκτος
Κυβισμός (c.c.) 675
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 74,0 x 52,3mm
Συμπίεση (:1)  12
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός 
Σύστημα εξαγωγής  3 σε 1 με καταλύτη
Λίπανση  Υγρό κάρτερ, αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος μηχανικός
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
Τελική μετάδοση/ Αλυσίδα, Γρανάζια
18/44
Πλαίσιο
Τύπος   Αλουμινένιο 2 δοκών
Κάστερ (°)  23,4
Ίχνος (mm) 95
Μεταξόνιο (mm) 1.410
Ύψος σέλας (mm) 820
Μήκος (mm) 2055
Πλάτος (mm) 740
Βάρος (kg)   183
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  17,5/4
Αναρτήσεις
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα  ΚΥΒ 41mm /  διαδρομή  110mm. Ρυθμίσεις: Καμία
Πίσω  Αμορτισέρ  ΚΥΒ με μοχλισμό / διαδρομή 124,5mm. Ρυθμίσεις: Προφόρτηση ελατηρίου, απόσβεση επαναφοράς
Ελαστικά 
Μπροστά 120/70-17
Πίσω  180/55-17
Φρένα
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 310mm με δαγκάνες 2 εμβόλων της Nissin και ABS (προαιρετικά)
Πίσω  Δίσκος διαμέτρου 220mm με δαγκάνα ενός εμβόλου της Brembo και ABS (προαιρετικά)
Εξοπλισμός
Αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη θερμοκρασίας, καυσίμου, ψεκασμού, θερμοκρασία, ώρα, φώτα, φλας, ψεκασμό, ABS, μέση κατανάλωση καυσίμου
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (Hp/rpm)  105hp / 11,850rpm
Ροπή εργοστασίου (Kgm/rpm)  6.9kgm / 9,750rpm

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Μαϊος 2014 11:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Triumph Street Triple R 2013 Test - Triumph Street Triple 675 ABS 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon