.
Κατηγορία World Rally Championship
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 21:24

Serres Rally 2013 – 2η μέρα

 

Συνεχίζει να προηγείται ο Jordi Viladoms

 


Η σημερινή 2η μέρα του αγώνα, είχε τρεις ειδικές διαδρομές, των 69, 172 και 52 χιλιομέτρων. Πρώτος ξεκίνησε ο Ισπανός Jordi Viladoms στις 07:00 το πρωί για να καλύψει τα συνολικά 326 χιλιόμετρα του αγώνα, μαζί με τις απλές διαδρομές. Ήταν μία σκληρή μέρα με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς και την τεχνική διαδρομή με το σκληρό και πετρώδες τερέν να ταλαιπωρεί τους αναβάτες.

Προηγείται ο Viladoms

Ο Viladoms πάνω στην Gas Gas άνοιξε την διαδρομή σε όλες τις ειδικές διαδρομές και προηγήθηκε του Frans Verhoeven και τους
Henk Knuiman. Τα βουνά και οι πέτρες στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας έκαναν δύσκολη τη ζωή του Verhoeven μιας και οδηγεί την Yamaha YZR Rally, μία μοτοσυκλέτα εξελιγμένη για τους αγώνες Rally που γίνονται στην έρημο. Ήταν ωστόσο μία δύσκολη μέρα και για τους επαγγελματίες αλλά και τους ερασιτέχνες αναβάτες που αποζημιώθηκαν από την ομορφιά του τοπίου αλλά και τις τεχνικές διαδρομές του αγώνα.

Jordi Viladoms: “Άλλη μία δύσκολη μέρα με επίσης δύσκολη πλοήγηση όπως και πολλά χιλιόμετρα αγώνα. Οδήγησα περισσότερο από πέντε ώρες γρήγορα στις ειδικές διαδρομές και τερμάτισα με το πίσω ελαστικό τελείως κατεστραμμένο. Ανοίγω τις ειδικές διαδρομές και μαθαίνω σιγά σιγά το τερέν σε αυτό το τμήμα της Ελλάδας.”

Frans Verhoeven: “Ξεκίνησα 10ος και οδήγησα με καλό ρυθμό στην 1η και 2η ειδική διαδρομή. Ήθελα να μειώσω την διαφορά από το Viladoms αλλά στην απλή διαδρομή είχα κάποιο πρόβλημα στον ανεφοδιασμό και έχασα χρονο, όπως και στην 3η ειδική, όπου μία σημείωση στο roadbook δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη. Είμαι πάντως ευχαριστημένος αφού είναι μία πολύ καλή προπόνηση για μένα με την μοτοσυκλέτα του Dakar”.

Henk Knuiman: “Ήταν μία ζεστή και μεγάλη ημέρα, όπως και στο Dakar! Στην Ολλανδία δεν έχουμε τερέν όπως της Ελλάδας και είναι μία πολύ καλή προπόνηση για μένα. Η πλοήγηση ήταν δύσκολη και έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένος συνεχώς”.

Αποτελέσματα

Rally Pro Series – Top 10 Unofficial classification
1. Jordi Viladoms
2. Frans Verhoeven
3. Henk Knuiman
4. Sandro Calesini
5. Cesare Zacchetti
6. Pedro Bianchi Prata
7. Nicolas Cardona
8. Marco Gandini
9. Stefano Pelloni
10. Angelo Pedemonte

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 01:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Serres Rally 2013, 1η μέρα Serres Rally 2013, 3η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon