.
Κατηγορία World Rally Championship
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 10:23

Hellas Rally Lepanto 2013, 1η, 2η, 3η, 4η μέρα

 

Ξεκίνησε ο αγώνας – στην μάχη ο Βασίλης Μπούδρος

 


Ο αγώνας Hellas Rally Lepanto 2013 ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή στην Ναύπακτο. Εκατό μοτοσυκλέτες και Quad λαμβάνουν μέρος και ανάμεσα στην πλειοψηφία των ξένων βρίσκονται και οι πρωτοκλασάτοι Έλληνες αναβάτες, Βασίλης Μπούδρος, Τίμη Κυριακοπούλου, Άγγελος Παντελίδης, Θανάσης Κουβάς (Quad).

Πρώτη μέρα


Ως είθισται, η πρώτη μέρα του αγώνα αφορά στον πρόλογο, σε μία ειδική που ανοίγει τον αγώνα για να ακολουθήσουν οι επόμενες δύσκολες μέρες.
Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε μία κλειστή ειδική, η οποία ξεκίνησε στις 12:00 στην πόλη της Ναυπάκτου και γινόταν ονομαστική παρουσίαση για κάθε αναβάτη. Όλοι μαζί μετά έφυγαν από το κέντρο, για να πάνε στην ειδική διαδρομή. Η ειδική είχε απόσταση 55 χιλιόμετρα, ήταν χρονομετρημένη, σφιχτή σε οδήγηση και με κορδέλες όπου χρειαζόταν, ενώ υπήρχε κόσμος για βοήθεια όπου χρειαζόταν. Την παρουσία τους έκαναν οι διασώστες και τα τζιπάκια, ενώ ήταν κλειστή από κυκλοφορία.
Μετά το τέλος, όλοι γύρισαν πίσω και ετοιμάστηκαν για την δεύτερη μέρα του αγώνα. Νικητής του προλόγου ήταν ο Kristian Pastori (κατηγορία Μ2) με τον Βασίλη Μπούδρο (κατηγορία Μ1) να βρίσκεται πίσω του με 1.21’’ διαφοράς και τον Kaye Richard (κατηγορία Μ1) να ακολουθεί με 2,36’’ στην 3η θέση. Ο Θανάσης Κουβάς βρέθηκε στην 10η θέση (2ος στην κατηγορία Quad) και η Τίμη Κυριακοπούλου στην 31η θέση

Δεύτερη μέρα

Η δεύτερη μέρα του αγώνα ξεκίνησε την Δευτέρα, στις 07:00 και ο αγώνας ξεκινούσε με μία απλή διαδρομή 30 χιλιομέτρων περίπου και μετά μία ειδική διαδρομή, που ανέβαινε και κατέβαινε ένα βουνό, γύρω στα 80 χιλιόμετρα απόσταση. Έγιναν μεγάλες μάχες μεταξύ των αναβατών για να ξεκαθαρίσουν οι θέσεις και βγουν όσο μπροστά γινόταν, για να αποφύγουν έτσι την σκόνη και τους πιο αργούς που είχαν μπροστά τους. Το ίδιο όμως έκαναν και τα QUAD που ανέβαιναν θέσεις συνεχώς και με το χώμα που πετούσαν, δυσκόλευαν και αυτά με την σειρά τους την κίνηση. Οι αναβάτες συνάντησαν πολλές εναλλαγές στο τερέν, όμορφα τοπία, αλλά και ανάβαση μέχρι τα 1100 μέτρα υψόμετρο και μετά από αυτήν, υπήρχε μία συνδετική απλή, 30 χιλιομέτρων. Ύστερα, ακολούθησε διαδρομή μέχρι το service park για ανασυγκρότηση, και μετά ξεκίνησε η ειδική της πρώτης ημέρας του προλόγου, με ανάποδη ροή.
Στα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης, ο Βασίλης Μπούδρος πέρασε στην 1η θέση με 10’’ διαφορά από τον Kaye Richard ενώ ακολούθησε ένα Quad με αναβάτη τον Martin Plechaty, με διαφορά 6’’. Ο Άγγελος Παντελίδης ανέβηκε στην 18η θέση, ο Θανάσης Κουβάς στην 42η ενώ η Τίμη Κυριακοπούλου έπεσε στην 61η.

Τρίτη μέρα

Η μέρα ξεκίνησε στις 08:00 με μία απλή διαδρομή από την Ναύπακτο στο Λιδορίκι, απόστασης 85 χιλιομέτρων, άσφαλτο. Εκεί ξεκίνησε μία ειδική 100 χιλιομέτρων φανταστικής ομορφιάς, με αμμοχάλικο αμμώδες τερέν, προασφαλτικό τρία άλφα, γρήγορη και τεχνική παράλληλα. Μετά την ειδική των 100 χιλιομέτρων, οι αναβάτες πέρασαν κοντά από τον Αθανάσιο Διάκο, και στο Λιδορίκι έγινε ανασυγκρότηση. Μετά ακολούθησε πάλι μία ειδική από το Λιδορίκι στην Ναύπακτο, αλλά ο δρόμος έπεσε λόγω κατολίσθησης και αναγκαστικά μειώθηκε η απόσταση κατά 30 χιλιόμετρα περίπου στην ειδική, και κατά 20 χιλιόμετρα περίπου στην απλή διαδρομή. Όλα άλλαξαν εκεί, μαζί με τους χρόνους, προκειμένου να φτάσουν οι αναβάτες στην ώρα τους.
Στην γενική κατάταξη, κέρδισε ένα Quad με αναβάτη τον Martin Plechaty, και ακολούθησε ο Claudio Berlato (M1) με ένα λεπτό διαφοράς. Τρίτος βρέθηκε ο Christian Pastori (M2) με 15’’ διαφορά και ακολούθησε ο Ondrej Klymciw με 2:18’’ με τον Βασίλη Μπούδρο στην 5η θέση και 5’’ διαφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι αναβάτες έχουν χρεωθεί με ποινές και αυτό άλλαξε τα αποτελέσματα αφού αρχικά ο Βασίλης Μπούδρος ήταν πρώτος. Ο Θανάσης Κουβάς σήμερα τερμάτισε στην 41η θέση, ο Άγγελος Παντελίδης στην 45η και η Τίμη Κυριακοπούλου στην 55η.

Τέταρτη μέρα

Η τέταρτη μέρα ακυρώθηκε γιατί σχεδόν η μισή ειδική είχε καταστραφεί λόγω τμημάτων του βουνού που είχαν πέσει. Έτσι οι αναβάτες έκατσαν για ανασυγκρότηση και προετοιμασία για την πέμπτη μέρα του αγώνα.
Μιλήσαμε με τον Βασίλη Μπούδρο ο οποίος μας είπε τα εξής: “Η οργάνωση είναι άριστη, πρέπει να έχουμε σωστά ωράρια για να κανονίζουμε ως αναβάτες κι εμείς το πρόγραμμα μας. Τα Road Book για παράδειγμα μοιράζονται κάθε μέρα στις 18:00 και η ενημέρωση των αναβατών γίνεται κάθε βράδυ στις 21:30 κι έτσι έχουμε χρόνο να διαβάσουμε για την επόμενη μέρα.”
“Στην 3η μέρα του αγώνα, στην 1η ειδική, χάθηκα σε μία τουλίπα και έκανα εννέα χιλιόμετρα παραπάνω, με αποτέλεσμα να καθυστερήσω αρκετά. Στην 2η ειδική, οι μάχες ήταν τόσο δυνατές που την πρώτη πεντάδα, μετά από 1,5 ώρα ειδικές, χώριζαν μόλις 26 δευτερόλεπτα διαφοράς.”

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 21:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rallye Maroc, 6η ημέρα Hellas Rally Raid – Lepanto, 5η και 6η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon