.
Κατηγορία Superbike
Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 10:35

World Superbike 2014, 8ος αγώνας, Portimao

Αυξάνει τη διαφορά ο Sykes

 

Στο νεφελώδες Portimao διεξήχθη ο 8ος γύρος του πρωταθλήματος, όπου ο ασταμάτητος Sykes, κατέκτησε την 21η νίκη του στα Superbike, παρά το ψιλόβροχο.

Στο πρώτο σκέλος, αν και στην πρώτη στροφή θα μπει πρώτος ο Jonathan Rea της Pata Honda, τρεις γύρους αργότερα τα ηνία θα πάρει ο Tom Sykes, με τον Marco Melandri της Aprilia να τον προσπερνά για λίγο στον τέταρτο γύρο. Θα ακολουθήσει εναλλαγή θέσεων ανάμεσα σε Sykes και Melandri, με τον πρώτο τελικά να περνάει μπροστά ανοίγοντας τη διαφορά κατά τρία δευτερόλεπτα, πριν σηκωθεί η λευκή σημαία της σήμανσης για βροχή.

Πίσω από τον Sykes συνωστίζονται οι Loris Baz, Chaz Davies, Sylvain Guintoli και Leon Haslam προσφέροντας μοναδικό θέαμα της μάχης για την συμπλήρωση του πόντιουμ. Ο Leon Haslam θα χάσει την επαφή με το μπροστινό της Pata Honda του, συμπαρασύροντας μαζί του τον Chaz Davies, και οι δύο αναβάτες όμως θα επανέλθουν, με τον Davies τελικά να εγκαταλείπει και τον Haslam να τερματίζει 11ος.

Εν τω μεταξύ ο Sylvain Guintoli καταφέρνει να ανέλθει στη δεύτερη θέση και να μειώσει απειλητικά τη διαφορά του από τον προπορευόμενο Sykes, πριν εκείνος επιταχύνει διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας της τάξης των 2 δευτερολέπτων μέχρι τη λήξη. Έτσι ο Guintoli θα επιστρέψει στις εμφανίσεις στο πόντιουμ και στη δεύτερη θέση, ενώ το βάθρο θα συμπληρώσει ο συμπατριώτης του και ομόσταυλος του Sykes, Baz στην τρίτη θέση. Ο Jonathan Rea, παρά το δυναμικό του ξεκίνημα στο πρώτο σκέλος δεν θα καταφέρει παρά την πέμπτη θέση, με Alex Lowes και Davide Giugliano να ακολουθούν στη γραμμή του τερματισμού. 

Στο δεύτερο σκέλος η βροχή θα συνεχιστεί δυσχεραίνοντας τις συνθήκες του αγώνα των 18 γύρων. Στο τέλος του πέμπτου γύρου, η σύγκρουση ανάμεσα στους ομόσταυλους αναβάτες της Aprilia, Sylvain Guintoli και Marco Melandri, θα φέρει μια επική μάχη για την επικράτηση στο πόντιουμ. Ο Guintoli θα καταφέρει να επανέλθει και να τερματίσει στην 7η θέση, μπροστά από τον νικητή του πρώτου σκέλους Tom Sykes, ο οποίος στο δεύτερο σκέλος εμφανίζεται αρκετά πιο συντηρητικός.

Η ομάδα της Ducati όμως, έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει, αφού κατάφερε διπλή νίκη, με Giugliano και Davies στη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου. Το αποτέλεσμα αυτό είχε να δει η ομάδα της Ducati από το 2012 στο Misano, όταν το 2-3 είχαν καταφέρει οι Carlos Checa και Giugliano.

Η αυλαια του αγώνα στο Portimao θα βρει τον Sykes, παρά την όχι και τόσο καλή του εμφάνιση στο δεύτερο σκέλος, να αυξάνει τη διαφορά του στον βαθμολογικό πίνακα στους 43 βαθμούς έναντι του Guintoli, τον οποίο χωρίζουν πέντε μόλις βαθμοί από τον τρίτο, Baz.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 19:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon