.
Κατηγορία Superbike
Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 10:35

World Superbike 2014, 9ος αγώνας, Laguna Seca

Δραματικό δεύτερο σκέλος!

 

Ο ένατος και τελευταίος γύρος, πριν την καλοκαιρινή ανάπαυλα, του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbike διεξήχθη αυτή την Κυριακή στο αυτοκινητοδρόμιο της Laguna Seca στις ΗΠΑ. Ένας καυτός αγώνας από κάθε άποψη, τόσο εξωτερικής θερμοκρασίας όσο και αποτελεσμάτων και ένα δραματικό δεύτερο σκέλος, με δύο επανεκκινήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την συμπύκνωσή του σε σπριντ επτά μόλις γύρων.

Αξέχαστη θα μείνει η Laguna Seca για την ομάδα της Aprilia, καθώς Melandri και Guintoli κατάφεραν το 1-2 στο πρώτο σκέλος, με τον Melandri να κατακτά μια εντυπωσιακή και απροβλημάτιστη νίκη, την τρίτη του για φέτος. Στο δεύτερο σκέλος όμως στάθηκε ιδιαίτερα ατυχής, με την πτώση του από τον πρώτο κιόλας γύρο κι ενώ ηγείτο του γκρουπ. Ο ομόσταυλός του Guintoli από την άλλη μεριά, θα τερματίσει δεύτερος και στα δύο σκέλη, στο δεύτερο πίσω από τον Tom Sykes.
Ο τελευταίος, αφού τερμάτισε στην τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος έπειτα από λάθος, στο δεύτερο σκέλος ξαναβρήκε τον εαυτό του, καταφέρνοντας την όγδοη νίκη του για τη σεζόν και αυξάνοντας τη διαφορά του στον πίνακα της συνολικής βαθμολογίας στους 44 βαθμούς.

Σκωτσέζικο ντους και για την ομάδα της Ducati, μετά τα χαμόγελα του προηγούμενου γύρου. Ο Davide Giugliano, ενώ είχε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο πρώτο σκέλος με τον τερματισμό του στην τέταρτη θέση και τους πόντους που συνέλλεξε, στο δεύτερο σκέλος έπεσε, όπως και ο Chaz Davies στο πρώτο σκέλος και ο οποίος κρίθηκε ακατάλληλος να συμμετάσχει στο δεύτερο.

Το δραματικό δεύτερο σκέλος θα ξεκινήσει με τον Sykes να παίρνει την holeshot, και Guintoli και Marco Melandri να ακολουθούν κατά πόδας. Ο Guintoli θα ασκήσει πίεση για να πάρει τα ηνία στον πέμπτο γύρο, για ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ανακτήσει ο Sykes. 
Στον 11ο γύρο η κόκκινη σημαία θα σημάνει την διακοπή του αγώνα, έπειτα από την θεαματική πτώση του Alex Lowes της Voltcom Crescent Suzuki. Ο Βρετανός αναβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, χωρίς ευτυχώς κάτι σοβαρό. Ο αγώνας επανεκκινήθηκε για να διακοπεί ξανά, έναν μόλις γύρο αργότερα, με την πτώση του Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia Superbike Team - EVO) στην μπαριέρα της τελικής ευθείας. Ο Γάλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε μόνο ένας εξαρθρωμένος αστράγαλος.

Το επεισοδιακό δεύτερο σκέλος θα τελειώσει με τον Tom Sykes στην πρώτη θέση, τον Guintoli δεύτερο, ενώ ο Jonathan Rea της Pata Honda θα συμπληρώσει το πόντιουμ.

Ο επόμενος γύρος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, θα διεξαχθεί στη Jerez της Ισπανίας, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 15:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon