.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 10:35

World Superbike 2014, 6ος αγώνας, Sepang

Διπλή νίκη για Melandri

 

Έναn εκπληκτικό αγώνα που έκοψε την ανάσα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του αθλήματος, στον όγδοο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike, που διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά φέτος στη Μαλαισία και στο σιρκουί της Sepang.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν, ανέβασαν το θερμόμετρο εντός κι εκτός πίστας, με τους Marco Melandri και Sylvain Guintoli να μάχονται μέχρι τέλους για την πρώτη θέση. Στο πρώτο σκέλος δεν έλειψαν οι αναποδιές, καθώς οι ομόσταυλοι στην ομάδα της Kawasaki, Loris Baz και Tom Sykes ενεπλάκησαν σε ατύχημα, παρασέρνοντας μαζί τους και τον Alex Lowes της Voltcom Crescent Suzuki.

Το περιστατικό αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους Guintoli και Melandri να ξεμακρύνουν ακόμη περισσότερο, με τον Melandri τελικά να παίρνει την καρό σημαία. Ακολουθεί δεύτερος ο Guintoli και τρίτος ο Eugene Laverty. Chaz Davies και Toni Elias θα συμπληρώσουν την πρώτη πεντάδα του πρώτου σκέλους.

Στο δεύτερο σκέλος, ο αγώνας διεκόπη στο τέλος του τρίτου γύρου, καθώς ανεφλέγει η MV Agusta του Claudio Corti. Στην επανεκκίνηση του αγώνα, όπου οι αναβάτες τοποθετούνται στην γραμμή της εκκίνησης σύμφωνα με την θέση τους στο τέλος του τρίτου γύρου, στην πρώτη γραμμή έχουμε Sylvain Guintoli στην pole, Toni Elias και Marco Melandri. Το δίδυμο της Kawasaki Sykes και Baz στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Davide Giugliano με Ducati συμπλήρωσε την έκτη θέση.

Ο υπόλοιπος αγώνας, διάρκειας δέκα γύρων, αποζημίωσε πλήρως το ατυχές ξεκίνημα, με την πρώτη πεντάδα να μάχεται σθεναρά καθ’ όλη τη διάρκεια. Στον δεύτερο γύρο, ο Marco Melandri έσωσε τελευταία στιγμή την παρ’ ολίγον εμπλοκή του με Guintoli and Toni Elias καθώς δεν υπολόγισε σωστά τα φρένα, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί ατύχημα. Melandri και Guintoli θα εναλλάξουν την πρώτη θέση αρκετές φορές, με τον ιταλό αναβάτη να κατακτά τελικά τη διπλή νίκη της ημέρας. Την τρίτη θέση στο πόντιουμ θα συμπληρώσει Sykes.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 20:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon