.
Κατηγορία Superbike
Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014 10:35

World Superbike 2014, 7ος αγώνας, Misano

To δίδυμο της Kawasaki στην κορυφή

 

Τρίτη διπλή νίκη για τον Tom Sykes, στον 7ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που έλαβε χώρα στο Misano. Στο πρώτο σκέλος, ο Sykes, από την Pole Position που εξασφάλισε καταγράφοντας νέο ταχύτερο γύρο την προηγούμενη ημέρα, κατάφερε να ηγηθεί του αγώνα. Κατά πόδας ακολουθεί ο ομόσταυλός του Sykes, Loris Baz, ενώ η προσπάθεια του Elias στην αρχή του τρίτου γύρου απέβη άκαρπη.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη για την τρίτη θέση και την αναμέτρηση που θα γίνει ανάμεσα στους αναβάτες της Ducati, της Aprilia και της Pata Honda με τον Jonathan Rea. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στα τελευταία σκέλη του αγώνα, με τον Sykes να απομακρύνεται από τον Baz κατά δύο δέκατα του δευτερολέπτου και η μάχη για την τρίτη θέση να εκτυλίσσεται πλέον ανάμεσα στους Marco Melandri με Aprilia και τον αναβάτη της Ducati Chaz Davies, για να ανέβει τελικά στο πόντιουμ ο πρώτος. Chaz Davies, Sylvain Guintoli και Jonathan Rea συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα του πρώτου σκέλους. 

Στο δεύτερο σκέλος, ο Tom Sykes θα είναι και πάλι αδιαμφισβήτητος ηγέτης πάνω στην Kawasaki του, με το σκηνικό του πρώτου αγώνα να επαναλαμβάνεται και τον ομόσταυλό του, Loris Baz, να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Τρίτος ακολουθεί ο Marco Melandri έπειτα από αρκετό πουσάρισμα που θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ακολουθεί ο Sylvain Guintoli τέταρτος, ενώ ο Jonathan Rea θα καταφέρει να βρεθεί μπροστά από Toni Elias, Eugene και Alex Lowes για την πέμπτη θέση.

Ατυχής ήταν η σημερινή ημέρα για τον Davide Giugliano της Ducati Superbike Team, ο οποίος τερμάτισε 8ος στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο και λόγω της εκκίνησής του πριν σβήσουν τα φώτα, τιμωρήθηκε με πέρασμα μέσα από τα πιτς, για να τερματίσει τον αγώνα από την 9η θέση. Ο ομόσταυλός του, Chaz Davies, θα πέσει βρισκόμενος στην πέμπτη θέση.

Αλλά και για τον Eugene Laverty της Voltcom Crescent Suzuki ο σημερινός αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, καθώς λόγω επιπλοκών έπειτα από τον τραυματισμό του στο πόδι, βρέθηκε στις πίσω θέσεις στο πρώτο σκέλος, για να ανακτήσει τις δυνάμεις του το απόγευμα και έπειτα από σκληρές μάχες με αρκετούς αναβάτες να τερματίσει την ημέρα έβδομος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 20:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon