.
Κατηγορία Superbike
Κυριακή, 11 Μαϊος 2014 10:35

World Superbike 2014, 4ος αγώνας, Imola

Διπλή νίκη για Rea

 

Ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος Superbike έλαβε χώρα στο σιρκουί της Ίμολα στην Ιταλία, κάτω από καλές καιρικές συνθήκες. Ήταν μια καλή ημέρα για την ομάδα της Ducati, καθώς ο Chaz Davies ανέβασε την 1199 Panigale του στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και στα δύο σκέλη του αγώνα. Αντίθετα, για τον Davide Giugliano η ημέρα ήταν πιο δύσκολη, αφού στο δεύτερο σκέλος έχασε το μπροστινό του και έπεσε στην 18η στροφή για να τερματίσει τελικά στην έκτη θέση.

Στο πρώτο σκέλος, o Jonathan Rea, από την pole position, θα κάνει μια άψογη εμφάνιση, διατηρώντας από την αρχή το προβάδισμά του και θα τερματίσει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Δεύτερος έρχεται ο Chaz Davies, ενώ ο Tom Sykes θα τερματίσει στην τρίτη θέση, και θα ανέβει για πέμπτη φορά φέτος στο βάθρο. Ο Loris Baz θα τερματίσει τέταρτος και στα δύο σκέλη και θα ανέβει στην τέταρτη θέση της κατάταξης, απέχοντας μόλις 20 βαθμούς από τον πρώτο.

Ούτε για τον Eugene Laverty της Voltcom Crescent Suzuki ήταν η μέρα του, αφού κατάφερε να τερματίσει μόλις έβδομος στο πρώτο σκέλος, έπειτα από ένα γενικώς δύσκολο σαββατοκύριακο δοκιμαστικών και στην προσπάθειά του να φέρει την GSX-R στα μέτρα του.  Ο Alex Lowes, παρόλο που έχασε την superpole του Σαββάτου, είχε μια γενικά καλή εμφάνιση και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος, ο βρετανός αναβάτης κατάφερε από το ξεκίνημα του αγώνα να περάσει μπροστά δύο θέσεις και να τερματίσει όγδοος. Στο δεύτερο σκέλος κι ενώ έχει αυξήσει τον ρυθμό του, μια πτώση στην στροφή 18, κατά τη διάρκεια προσπέρασης του ομόσταυλου του, θα του ανακόψει την πορεία και θα τον ρίξει κατά πέντε θέσεις.

Το καλύτερο ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους θα κάνει και πάλι ο Jonathan Rea της Pata Honda, εξίσου καλοί όμως είναι και οι Sylvain Guintoli της Aprilia Racing Team και Davide Giugliano της Ducati.  Ο Rea ανοίγει την διαφορά του κατά 5 δευτερόλεπτα, με τους Davies, Guintoli, Sykes και Baz να δίνουν εντυπωσιακή μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της λήξης του αγώνα. Την σημαία θα πάρει ο Rea σε μια διπλή νίκη σήμερα, δεύτερος θα τερματίσει ο Davies ξανά και το πόντιουμ θα συμπληρώσει ο Guintoli στην τρίτη θέση.  

Ο Loris Baz θα τερματίσει μια θέση μπροστά από τον ομόσταυλό του Tom Sykes στην τέταρτη θέση, ενώ ο Giugliano λόγω προηγηθείσας πτώσης του θα τερματίσει έκτος. Ο Tom Sykes με την Kawasaki θα έχει ένα αργό ξεκίνημα, γρήγορα όμως θα βρεθεί στην τέταρτη θέση, εκτοπίζονταν τον Marco Melandri. Ο Sykes στο δεύτερο σκέλος είναι πιο συντηρητικός στις επιδόσεις του, έτσι θα χάσει την ευκαιρία στα μισά του αγώνα να περάσει μπροστά από τον ομόσταυλό του Baz, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 20:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon