.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 11:06

Παγκ.Π. Superbike, 10ος αγώνας, Nurburgring

 

Ο Sykes προηγείται!


Μπορεί ο Tom Sykes να κέρδισε τον πρώτο αγώνα της ημέρας, ήταν όμως ο Chaz Davies αυτός που βγήκε ωφελημένος από το Nurburgring: Κέρδισε τον δεύτερο αγώνα και μαζί, πήρε βαθμολογικό προβάδισμα.

1ος αγώνας – Απρόοπτα με νικητή τον Sykes


Ο 10ος αγώνας της χρονιάς είχε απρόοπτα με τους Jonathan Rea και Leon Camier να μεταφέρονται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, λόγω πτώσης που είχαν στο σημείο που έσπασε ο κινητήρας του Federico Sandi. Στον αγώνα βγήκε κόκκινη σημαία στον 19ο γύρο και όταν η σημαία βγήκε έξω, ο Marco Melandri βρισκόταν επικεφαλής, μετά από προσπέραση που είχε κάνει, αλλά τα αποτελέσματα βασίστηκαν στον προηγούμενο γύρο. Έτσι, ο Sykes ήταν αυτός που πήρε τη νίκη, με τον Melandri να μένει 2ος και τον Chaz Davies στην 3η θέση.
Μπορεί οι τρεις αναβάτες να βρίσκονταν “ρόδα” καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν όμως ο Sykes αυτός που οδηγούσε τον αγώνα για το μεγαλύτερο μέρος, μιας και είχε περάσει τον Melandri μόλις στην δεύτερη στροφή μετά την εκκίνηση.
Στον πρώτο αγώνα, πρώτος στη βαθμολογία παρέμενε ο Sylvain Guintoli με ένα βαθμό διαφορά από τον Sykes μιας και τερμάτισε 4ος, με τους Davide Giugliano, Michel Fabrizio και Leon Haslam να ακολουθούν.
Οι Jonathan Rea και Leon Camier που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, διαγνώστηκαν με σπασμένο αριστερό μηρό ο πρώτος, και για εξετάσεις εστάλη ο δεύτερος, λόγω χτυπήματος στον αυχένα.

 2ος αγώνας – Κερδίζει ο Chaz Davies

Κόκκινη σημαία όμως βγήκε και στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, πάλι στον 19ο γύρο, όταν ο wildcard αναβάτης της Yamaha Matej Smrz έπεσε από highsiding και προσγειώθηκε δίπλα στη μοτοσυκλέτα του.
Ο Chaz Davies ήταν πρώτος εκείνη τη στιγμή στο τρενάκι των τριών αναβατών όπου συμμετείχαν και οι Eugene Laverty και ο Marco Melandri, και αυτό του έδωσε μία νίκη που ήθελε πολύ, μετά την διπλή νίκη του στην Aragon νωρίτερα μέσα στο 2013.

Βέβαια έλειπαν τρεις αναβάτες από τον αγώνα, συμπεριλαμβανομένων και των Rea και Camier, μαζί με τον Loris Baz που τραυματίστηκε στο πρωϊνό ζέσταμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας δεν είχε μάχες μέχρι το τέλος. Οι Tom Sykes και Sylvain Guintoli τερμάτισαν 4ος και 5ος ενώ βρισκόντουσαν κολλημένοι στο “τρενάκι” για τους περισσότερους από τους 18 γύρους του αγώνα. Ακολούθησε ο Davide Giugliano, ενώ η δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Ayrton Badovini, Michel Fabrizio και Max Neukirchner.
Ο Sykes με τον Guintoli έχουν πάλι ένα βαθμό διαφοράς, αλλά ο αναβάτης της Kawasaki είναι αυτός που έχει τώρα την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 16:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon