.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 11:18

WSBK 2013, 11ος αγώνας, Κωνσταντινούπολη

 

2 στα 2 ο Eugene Laverty μέσα στην Τουρκία

 


Με την εκπληκτική εμφάνιση του Eygene Laverty συνεχίστηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike στην γείτονα, με τον Ιρλανδό να κερδίζει και τα δύο σκέλη και να απομακρύνεται βαθμολογικά.

1ο Σκέλος – Απογείωση Laverty, γκέλα για τον Sykes


Ο Eugene Laverty κέρδισε το πρώτο σκέλος του αγώνα στην Κωνσταντινούπολη μετά από μια εξαιρετική επίδοση που έμελε να συνεχιστεί. Η νίκη του σφραγίστηκε στον 13ο γύρο όταν πέρασε τον Tom Sykes, και έπειτα δέκατο το δέκατο άνοιξε την διαφορά. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έχασε και μια ακόμη θέση από το Marco Melandri τρεις γύρους μετά.
Αμυνόμενος την 3η θέση ο Sykes άφησε πίσω του τον Sylvain Guintoli μέχρι το νήμα. Πέμπτος μετά από μάχη με τον Toni Elias τερμάτισε ο Davide Giugliano με τους δύο αναβάτες να είναι ρόδα-ρόδα μέχρι την τελευταία στροφή. Παρόμοιο σκηνικό πιο πίσω με τους Leon Haslam και Μichel Fabrizio με τον βρετανό να βγαίνει νικητής παίρνοντας την 9η θέση.
Μπροστά από τους δύο αναβάτες της Pata Honda βρέθηκαν ο Jules Cluzel και ο Chaz Davies σε 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Οι Ayrton Badovini και Mark Aitchison εγκατέλειψαν λόγω τεχνικών προβλημάτων.

2ο Σκέλος – Laverty, o άρχοντας της Τουρκίας

Στο δεύτερο σκέλος, την παράσταση έκλεψε πάλι ο Laverty, κάνοντας το 2 στα 2, πού είχε να πετύχει από το 2011 στη Monza. Και πάλι προηγήθηκε ο Sykes αλλά στα μισά του αγώνα ο Ιρλανδός έκανε την κίνηση του και έφυγε μπροστά, μένοντας σταθερά στο -1’’ και αφήνοντας 2ο τον Sykes. 

Moναχικά στην 3η θέση ο Sylvain Guintoli που δεν κατάφερε να υπάρξει ανταγωνιστικός για τις πρώτες θέσεις. Πίσω του, μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα βρέθηκε ο Marco Melandri, επίσης αδύναμος να φτάσει το βάθρο. Ακολούθησε ο Toni Elias, μπροστά από τον Chaz Davies. H Suzuki του Jules Cluzel πήρε την 7η θέση με την 10άδα της κορυφής να κλείνουν οι Haslam, Giugliano και Fabrizio.
H Ducati του Ayrton Badovini έλειψε από την σχάρα εκκίνησης, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στα χρονικά του WSBK να μην τρέχει κάποια μοτοσυκλέτα από το κόκκινο εργοστάσιο. Για την ιστορία, ήταν η 2η φορά που η Ducati πήρε 0 βαθμούς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 11:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon