.
Κατηγορία Superbike
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 09:23

Παγκ. Superbike 2013, 9ος αγώνας, Silverstone

 

Ο Rea ξαναχτυπά

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Οι άστατες και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στο Silverstone είχαν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της εκκίνησης αλλά και έναν γύρο λιγότερο. Και όπως ήταν αναμενόμενο οι αλλαγές στις θέσεις έδιναν και έπαιρναν.

1ο Σκέλος – Ένα χρόνο μετά ο Rea ξαναχτυπά


Του πήρε ένα χρόνο και κάτι ψιλά αλλά τελικά ο Jonathan Rea κατάφερε να βρει και πάλι τον δρόμο προς το ψηλότερο σκαλί του βάθρου εκμεταλλευόμενος την βροχή που άρχισε να πέφτει κατά τον 7ο γύρο επιτρέποντας του να βγει μπροστά. Στο βάθρο ακολούθησε ο Eugene Laverty περνώντας στα τελειώματα του αγώνα τον Leon Camier, αφήνοντας τον στην 3η θέση η οποία είναι και η καλύτερη φετινή της Suzuki. O Sylvain Guintoli στην 4η θέση άνοιξε και άλλο τον αέρα της πρωτοπορίας του από τον Sykes στο πρωτάθλημα. Την 10άδα του 1ου σκέλους έκλεισαν οι Baz, Cluzel, Haslam, Badovini, Melandri και Daves

2ο Σκέλος – “Δραματικό” τελείωμα

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Loris Baz ήταν αυτός που πήρε μια επική νίκη όταν στον τελευταίο γύρο και ενώ ήταν 1ος είδε την κόκκινη σημαία να κυματίζει καθώς η βροχή δυνάμωνε επικίνδυνα και 2 αναβάτες έπεσαν. Μάλιστα ένας εκ των δύο ήταν ο Jules Cluzel που κατάφερε και συνέχισε παίρνοντας την 2η θέση. Ο Eugene Laverty συμπλήρωσε το βάθρο μπροστά από τον Jonathan Rea και τον Leon Camier που αν και ξεκίνησε καλά δεν κατάφερε να μείνει μπροστά. Την 10άδα του 2ου σκέλους συμπλήρωσαν οι Guintoli, Sykes, Badovini, Melandri και Checa.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 09:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon