.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 11:09

WSBK 2013, 7ος αγώνας, Imola

 

Τα πάνω κάτω

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Ελαφρά επισκιασμένος από τον Ολλανδικό αγώνα του MotoGP του Σαββάτου λόγω της νίκης του Rossi, αλλά όχι ασήμαντος και χωρίς θέαμα, ο 7ος αγώνας των Superbikes στην Imola είχε τα πάντα: Πτώσεις, εκπλήξεις από νέους αναβάτες όπως ο Giugliano, και κυρίως έναν απόλυτο Tom Sykes που έφερε τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα και σίγουρα προκάλεσε διαταραχές ύπνου στον Sylvain Guintoli!

1ο Σκέλος – Tρίζει η καρέκλα του Guintoli


Ο Tom Sykes και η Kawasaki του κυριάρχησαν στο 1ο σκέλος του αγώνα στην Imola παίρνοντας την 9η νίκη της καριέρας του και την 4η για την φετινή σεζόν καταφέρνοντας να αναρριχηθεί από την 4η θέση στην κορυφή. Ο μόνος που τον ακολούθησε αρχικά ήταν ο Davide Giugliano αλλά τελικά δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ρυθμό του και έτσι περιορίστηκε στην 2η θέση. Το 3ο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Eugene Laverty μπροστά από το Marco Melandri. Στην 5η θέση μετά από μάχη με τον Chaz Davies ο Michel Fabrizio, αφήνοντας πίσω του Davies αλλά και Leon Camier. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Badovini, Baz και Haslam.
Στους άτυχους συγκαταλέγεται ο Jonathan Rea ο οποίος μέχρι τον 19ο γύρο είχε βλέψεις για την 3η θέση αλλά μια πτώση στην 19η στροφή της πίστας άλλαξε τα πάντα. Έτερος άτυχος ο Sylvain Guintoli που εγκατέλειψε τον αγώνα του νωρίς στον 6ο γύρο λόγω τεχνικού προβλήματος, γεγονός που δεν του στέρησε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα αλλά έφερε πολύ κοντά του στους -3 βαθμούς τον Sykes.

2ο Σκέλος - Πέρασε μπροστά στο πρωτάθλημα ο Sykes

Ο Tom Sykes ξαναχτύπησε παίρνοντας την 2η φετινή διπλή νίκη και παράλληλα περνώντας στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Ο αναβάτης της Kawasaki έμεινε μπροστά σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ακολουθήθηκε από τον «ανεβασμένο» Jonathan Rea και τον Sylvain Guintoli που έβλεπε από κοντά την πρωτιά του στο πρωτάθλημα να χάνεται. Πάλι 4ος ο Marco Melandri για μια θέση που πάλεψε με τον ομόσταυλο του Chaz Davies αλλά αφήνοντας τον τελικά στην 5η θέση, ενώ παράλληλα μάχη δόθηκε και στις ακόλουθες θέσεις με τον Loris Baz να τερματίζει 6ος και τον Leon Camier να παίρνει την 7η θέση μπροστά από τον Michel Fabrizio. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Haslam και Badovini.
Oι άτυχοι του 2ου σκέλους ήταν οι πρωταγωνιστές της προηγούμενης Davide Giugliano και Eugene Laverty που έπεσαν σε 2ο και 6ο γύρο αντίστοιχα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 13:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSB 2013, 6ος αγώνας, Portimao WSBK 2013, 8ος αγώνας, Μόσχα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon